lauantai 28. joulukuuta 2013

Pähkinäiset punssipraliinit

Näitä makeisia on todella helppo ja nopea valmistaa. Ne voi punssin sijaan maustaa myös mieluisalla liköörillä tai vaikka vahvalla marjamehulla.


Ainekset (30 kappaletta)
  • 30 kokonaista hasselpähkinää
  • 200 g mantelimassaa
  • ~2 rkl punssia
  • 150 g tummaa suklaata
Pinnalle
  • (pähkinä- tai mantelirouhetta)

Kuori hasselpähkinät: Paahda hasselpähkinöitä pari minuttia kuumalla pannulla ja anna niiden jäähtyä. Kuori on helppo poistaa tämän jälkeen esimerkiksi keittiöliinalla hieromalla.

Raasta mantelimassa kulhoon ja sekoita sen joukkoon punssi (tai jokin muu haluamasi mauste). Ota tämän jälkeen pieni pala mantelimassaa, työnnä sen sisään kuorittu hasselpähkinä ja pyöritä palloksi. Muotoile samoin loput praliinit. Jos mantelimassa tarttuu käsiin, kostuta käsiäsi hieman.

Sulata suklaa vesihauteessa. Dippaile praliinit suklaassa yksi kerrallaan ja nostele ne esimerkiksi leivinpaperin päälle jähmettymään. Voit halutessasi koristella makeiset esimerkiksi pähkinä- tai mantelirouheella. Suklaan jähmetyttyä voit siistiä praliinien reunat. Säilytä praliineita jääkaapissa.



Reseptin alkuperä: Leivotaan-lehti (1/2012)

2 kommenttia:

  1. Vihdoinkin hyvä tapa käyttää punssia! ;) Praliinit kuullostavat todella herkullisilta. :)

    VastaaPoista
  2. :) Itsekään en ole mikään suurin punssinystävä, mutta tässä tuokin juoma kyllä toimi ihan hyvin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...