lauantai 28. joulukuuta 2013

Keittiökuulumisia: Makeistehtailua

En syönyt lapsena juurikaan karkkia. Minut saatiin jollain ilveellä uskoteltua luulemaan, että karkki on jotain todella pahan makuista. Muistan vieläkin sen pettymyksen tunteen, kun ala-asteikäisenä kesäleirillä rastisuunnistustehtävän viimeisellä rastilla odotti pieni arkku, josta jokainen suunnistaja sai palkinnoksi noukkia yhden Marianne-karkin. Itkin niin kauan, että minulle annettiin karkin sijalle tarra.

Nykyään syön makeisia, lähinnä tummaa suklaata, aina silloin tällöin. Viime päivinä päätin taiteilla itse toffeemakeisia sekä pähkinäisiä punssilla maustettuja praliineita. Molemmat makeiset olivat todella helppoja valmistaa. Lisäksi yritin pariinkiin otteeseen valmistaa myös marmeladimakeisia, mutta ne eivät nyt jostain syystä ottaneet onnistuakseen eivätkä jähmettyneet kunnolla. Pitää yrittää selvittää ongelman syy ja kokeilla marmeladien valmistusta vielä myöhemmin uudestaan.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...