tiistai 24. joulukuuta 2013

Glögikakku



Ainekset
  • 2 dl vahvaa glögiä
  • 70 g pekaanipähkinöitä
  • 100 g rusinoita
  • 50 g kuivattuja karpaloita
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl tummaa muscovadosokeria
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
Konjakkikuorrutus
  • 2,5 dl tomusokeria
  • 1 rkl konjakkia
  • (vettä)
Lisäksi koristeeksi
  • pekaanipähkinöitä
  • rusinoita
  • kuivattuja karpaloita

Mittaa glögi kulhoon. Voit valmistaa glögin esimerkiksi glögisiirapista (puolet glögisiirappia ja puolet vettä) tai käyttää kaupan vahvaa valmisglögiä. Rouhi pähkinät pienemmiksi ja lisää ne rusinoiden sekä karpaloiden kanssa glögin joukkoon. Anna maustua noin tunti.

Laita huoneenlämpöinen voi tyhjään kulhoon kananmunien, sokereiden sekä mausteiden kanssa ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja sekoita jauhot muiden aineiden joukkoon. Lisää joukkoon vielä glögi, rusinat sekä karpalot ja sekoita tasaiseksi. Kumoa taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja kumoa se sitten lautaselle.

Sekoita konjakkikuorrutuksen ainekset keskenään ja pursota kuorrute kakun päälle pursotinpussia käyttäen. Koristele kakku kokonaisilla pähkinöillä, rusinoilla ja karpaloilla kuorrutteen ollessa vielä kosteaa. Anna kuorrutteen kuivua, kunnes se on kovettunut.


Reseptin alkuperä: kakkuresepti on otettu Maku-lehdestä (6/2011). Konjakkikuorrutus on kopsittu Campasimpukan jouluisesta hedelmäkakusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...