keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Glögi

Tumma jouluglögi lämmittää mukavasti. Voit valmistaa glögin joko punaviiniin tai tehdä siitä halutessasi alkoholittoman version.



Ainekset (4:lle)
  • 1,5-2 dl glögisiirappia
  • 1/2 plo punaviiniä tai saman verran laimennettua mustaherukkamehua
Glögisiirappi (~1,2 litraa):
  • 1 l sokeroimatonta mustaherukkamehua
  • 1 (luomu)appelsiini
  • 1 (luomu)sitruunan kuori
  • 500 g sokeria
  • 200 g fariinisokeria
  • 2 kanelitankoa
  • 3 tähtianista
  • ~30 g tuoretta inkivääriä
  • 1 tl rouhittua kardemummaa
  • ~10 neilikkaa

Pese appelsiini sekä sitruuna ja vuole niistä kuoret kattilaan. Purista joukkoon myös appelsiinin mehu. Mittaa loput glögisiirapin ainekset kattilaan, sekoita ja kiehauta seos. Anna glögisiirapin jäähtyä ja anna vielä maustua jääkaapissa yön yli. Siivilöi siirappi ja pullota.

Valmista glögi mittaamalla kattilaan tarvittava määrä glögisiirappia sekä punaviiniä tai mustaherukkamehua (alkoholiton versio). Kuumenna glögi, älä kuitenkaan päästä kiehumaan. Tarjoa heti.


Reseptin alkuperä: Muunnelma Murun slow-glögistä (Glorian Ruoka & Viini, 8/2011)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...