sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Broilerkebakot

Näissä helppotekoisissa broilerkebakoissa maistuvat kaukoidän maut. Ne sopivat hyvin erilaisten pippaloiden noutopöytiin ja niistä saa myös maittavan arkiaterian esimerkiksi riisin ja salaatin kera tarjoiltuna. Tarjoa kebakoiden kanssa myös niihin sopivaa chutneytä, sosetta tai dippikastiketta (esimerkiksi ananaschutney maistuu hyvin näiden kebakoiden kanssa).


Ainekset (8 kpl)
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1,5 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 0,5 tl mustapippurirouhetta
  • 2 rkl kuivattua oreganoa
  • noin 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 500g broilerin jauhelihaa
Lisäksi
  • puisia varrastikkuja

Hienonna sipuli, valkosipuli, persilja ja raasta inkivääri. Kuullota sipulit öljyssä. Kaada seos kulhoon, lisää mausteet, jauheliha ja kananmuna. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi ja muotoile massa kebakoiksi leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Työnnä puutikut kebakoihin (taikina on suhteellisen löysää, joten varrastikku on helpointa pujottaa pellille muotoiltujen kebakoiden sisään). Paista kebakoita 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Voit vaihtoehtoisesti kypsentää kebakot paistinpannulla ruokaöljyssä paistaen.


Reseptin alkuperä: Tämä resepti on maustetumpi versio Yhteishyvän broilerkepakko-ohjeesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...