Tässä
reseptissä lämmittävä omenaglögi saa seurakseen päärynäviipaleita. Voit tehdä
juomasta joko alkoholittoman tai terästää sitä halutessasi
tilkalla rommia.
- 1 päärynä
- 0,5-1 cm tuoretta inkivääriä
- 5 dl omenatäysmehua
- 3 rkl ruokosokeria tai hunajaa
- 1 kanelitanko
- 2 kardemumman palkoa tai 1/4 tl rouhittua kardemummaa
- 1 limen mehu
- (tummaa rommia oman maun mukaan)
- kanelitankoja
Viipaloi inkivääri
ja kuori ja suikaloi päärynät. Kaada omenamehu kattilaan, lisää joukkoon
muut ainekset, kiehauta ja hauduta hetki (kunnes sokeri on sulanut ja
seos on hieman maustunut). Kaada glögimukien pohjalle halutessasi hieman
tummaa rommia, nostele päälle pehmenneitä päärynäviipaleita ja kaada
kuuma juoma mukeihin. Jos lisäsit glögiin rommia, sekoita juomia hieman.
Koristele annokset kanelitangoilla.
Jos et lisää juomaan rommia tai et ole erityisen makean perään, voit valmistaa juoman myös lisäämättä sokeria.
Reseptin alkuperä: Jamie Oliverin "Mulled pear & ginger" hieman eri mittasuhteilla.Jos et lisää juomaan rommia tai et ole erityisen makean perään, voit valmistaa juoman myös lisäämättä sokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti