maanantai 9. joulukuuta 2013

Omenaglögi päärynöillä

Tässä reseptissä lämmittävä omenaglögi saa seurakseen päärynäviipaleita. Voit tehdä juomasta joko alkoholittoman tai terästää sitä halutessasi tilkalla rommia. 


Ainekset (3-4:lle)
  • 1 päärynä
  • 0,5-1 cm tuoretta inkivääriä
  • 5 dl omenatäysmehua
  • 3 rkl ruokosokeria tai hunajaa
  • 1 kanelitanko
  • 2 kardemumman palkoa tai 1/4 tl rouhittua kardemummaa
  • 1 limen mehu
  • (tummaa rommia oman maun mukaan)
Koristeeksi:
  • kanelitankoja

Viipaloi inkivääri ja kuori ja suikaloi päärynät. Kaada omenamehu kattilaan, lisää joukkoon muut ainekset, kiehauta ja hauduta hetki (kunnes sokeri on sulanut ja seos on hieman maustunut). Kaada glögimukien pohjalle halutessasi hieman tummaa rommia, nostele päälle pehmenneitä päärynäviipaleita ja kaada kuuma juoma mukeihin. Jos lisäsit glögiin rommia, sekoita juomia hieman. Koristele annokset kanelitangoilla.

Jos et lisää juomaan rommia tai et ole erityisen makean perään, voit valmistaa juoman myös lisäämättä sokeria.


Reseptin alkuperä: Jamie Oliverin "Mulled pear & ginger" hieman eri mittasuhteilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...