sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Tomaattiketsuppi

Itse tehty tomaattiketsuppi on hyvää. Sitä voi tehdä kerralla suuremman määrän, jonka voi edelleen säilöä pienemmiksi kerta-annoksiksi purkkeihin umpioimalla.


Ainekset (~3,5 dl valmista ketsuppia)
  • 1 kg kypsiä tomaatteja
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljy
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • 0,5 tl mustapippuria (myllystä)
  • 0,25 tl rouhittua chiliä (tai maun mukaan)
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 0,5-1 tl suolaa

Poista tomaateista kannat ja lohko ne. Kuori ja viipaloi sipulit ja kuullota niitä öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää joukkoon tomaatit, fariinisokeri, paprikajauhe, mustapippuri ja chili. Hauduta ilman kantta miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia, välillä sekoitellen. Lisää etikka ja suola. Jatka kypsentämistä vielä toiset 45 minuuttia. Soseuta seos sauvasekoittimella ja kaada valmis ketsuppi säilykepurkkeihin (tai muihin säilytysastioihin). Säilytä jääkaapissa.

Voit halutessasi umpioida ketsuppipurkit (umpiointiohje löytyy yrttimarinoitujen kangasrouskujen reseptin yhteydestä). Avattu ketsuppipurkki ei säily kovin montaa päivää.


Reseptin alkuperä: Kodin kuvalehti - Grillikesä 16.5.2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...