Itse tehty tomaattiketsuppi on
hyvää. Sitä voi tehdä kerralla suuremman määrän, jonka voi edelleen
säilöä pienemmiksi kerta-annoksiksi purkkeihin umpioimalla.
- 1 kg kypsiä tomaatteja
- 1 sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljy
- 0,5 dl fariinisokeria
- 0,5 tl paprikajauhetta
- 0,5 tl mustapippuria (myllystä)
- 0,25 tl rouhittua chiliä (tai maun mukaan)
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 0,5-1 tl suolaa
Poista tomaateista
kannat ja lohko ne. Kuori ja viipaloi sipulit ja kuullota niitä öljyssä
kattilassa muutama minuutti. Lisää joukkoon tomaatit, fariinisokeri,
paprikajauhe, mustapippuri ja chili. Hauduta ilman kantta miedolla
lämmöllä noin 45 minuuttia, välillä sekoitellen. Lisää etikka ja suola.
Jatka kypsentämistä vielä toiset 45 minuuttia. Soseuta seos
sauvasekoittimella ja kaada valmis ketsuppi säilykepurkkeihin (tai
muihin säilytysastioihin). Säilytä jääkaapissa.
Voit halutessasi umpioida ketsuppipurkit (umpiointiohje löytyy yrttimarinoitujen kangasrouskujen reseptin yhteydestä). Avattu ketsuppipurkki ei säily kovin montaa päivää.
Reseptin alkuperä: Kodin kuvalehti - Grillikesä 16.5.2013
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti