lauantai 21. joulukuuta 2013

Kurpitsaraviolit

Ravioleiden väsäämiseen menee aikaa mutta vaivannäkö palkitaan. Raviolit voi myös pakastaa tulevia herkutteluhetkiä varten.


Ainekset (6:lle)
  • ~600 g myskikurpitsaa
  • 4 valkosipulinkynttä kuorineen
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sormisuolahiutaleita
  • 0,5 tl mustapippuria myllystä
  • ~10 tuoretta salvianlehteä
  • 2 dl pekaanipähkinöitä
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 viipale maalaisleipää
  • 1 iso kananmuna
  • 0,5 tl raastettua muskottipähkinää
  • 0,25 tl kanelia
  • 0,5 tl kuivattua timjamia
  • 2 dl raastettua pecorinojuustoa
  • (suolaa ja mustapippuria)
Lisäksi
Tarjoiluun
  • oliiviöljyä
  • salvian- ja basilikanlehtiä
  • vuohenjuustoa


Halkaise kurpitsa, poista kanta sekä siemenet ja lohko kurpitsa pituussunnassa. Leikkaa valkosipuleista kannat pois. Laita kurpitsalohkot ja kuorelliset valkosipulit uunipellille tai uunivuokaan, pirskottele päälle oliiviöljyä, suolahiutaleita sekä mustapippuria. Lisää kurpitsojen päälle myös tuoreet salvianlehdet. Paahda kurpitsalohkoja 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet (voit tässä välissä valmistaa vaikka tuorepastataikinan). Jäähdytä lohkoja hetki.


Irroita kurpitsan malto kuoresta, lohko hieman pienemmäksi ja laita lohkot tehosekoittimeen. Puserra valkosipulit kuoristaan ja lisää ne joukkoon. Laita tehosekoittimeen myös tuorejuusto, puolet pekaanipähkinöistä, murennettu leipä, kananmuna, mausteet sekä raastettu pecorinojuusto. Pyöräytä seos sileäksi tahnaksi (voit tehdä tämän myös sauvasekoittimella). Lisää tarvittaessa hieman suolaa ja mustapippuria

Täytä raviolit: Jaa pastataikina 3-4 palaseen. Kauli pastataikinapala kahdeksi ohueksi levyksi. Jaa kurpitsatäytettä ensimmäisen pastalevyn päälle teelusikkaa käyttäen noin 7 cm välein ja kastele pastalevy täytteen jakamisen jälkeen täytteen ympäriltä. Aseta toinen pastalevy päälle ja painele levyt tiukasti toisiinsa. Leikkaa raviolit irti raviolimuotilla tai taikinapyörällä ja nostele ne hyvin jauhotetulle pellille. Valmista samoin loputkin raviolit.

Keitä ravioleja pienissä erissä runsaassa määrässä suolavettä noin 3-4 minuuttia, kunnes ne kohoavat pintaan. Pirskottele keitettyjen raviolien päälle oliiviöljyä ja tarjoile ne paahdettujen pekaanipähkinöiden, vuohenjuuston sekä salvian- ja basilikanlehtien kera.


Reseptin alkuperä: Hienoisesti muokattu versio Glorian Ruoka & Viini (8/2012)-lehden kurpitsaraviolireseptistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...