Tämän helppo- ja nopeatekoisempaa lisuketta on vaikea keksiä.
Ainekset (4:lle)
- 250 g ruusukaalia
- vettä
- ~1 tl suolaa
- ~2 tl oliiviöljyä
- ripaus mustapippuria myllystä
- (sormisuolaa)
Huuhtele ruusukaalit ja poista niiden uloimmat lehdet. Lyhennä tarvittaessa ruusukaalin kantoja ja tee niihin pienet ristiviillot. Puolita tarvittaessa suurimmat ruusukaalit. Keitä ruusukaaleja pienessä määrässä suolattua vettä noin 4-5 minuuttia. Väri pysyy kirkkaana, jos keittämisen jälkeen huuhtaiset kaaleja kylmällä vedellä. Mausta ruusukaalit öljyllä, pippurilla ja halutessasi ripauksella sormisuolaa.
Voit vaihtoehtoisesti myös höyryttää ruusukaalit tai paistaa ne vaikka paistinpannulla voinokareessa tai öljytilkassa.
Reseptin alkuperä: ei erityistä lähdettä ("peruskamaa"). Ruusukaalien keitto-ohje löytyy myös esimerkiksi täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti