Kotimainen lampaanliha on oiva valinta juhla-aterialle. Lampaankareen kanssa maistuu vaikka punaviinikastike tai kotimaisista marjoista valmistetut kastikkeet, esimerkiksi mustaherukkakastike.
- ~1 kg / 2 kappaletta kokonaista lampaan- tai karitsankaretta
- 3-5 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamietikkaa
- 0,5 rkl kuivattua rosmariinia
- 1 rkl kuivattua timjamia
- 0,5 tl mustapippuria
- nokare voita (tai ruokaöljyä)
- suolaa
Kuori ja pilko valkosipulin kynnet hieman pienemmiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Poista lampaankareesta mahdolliset kalvot (raaputa pois myös luiden päällä olevat kalvot, jos haluat puhdistaa kareen viimeisen päälle) ja hiero kyljysrivin pintaan marinadiseosta. Anna kareiden marinoitua jääkaapissa ainakin muutama tunti, mieluiten yön yli.
Ota kareet huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Ota niihin pintaväri paistinpannulla voissa paistaen ja lisää pintaan suolaa. Laita kyljysrivit uunivuokaan ja kypsennä niitä ~150-asteisessa uunissa ~56-asteiseksi (paistolämpömittarista on suuri apu), tällöin liha jää sisältä kauniin roseeksi. Anna lihan vetäytyä foliossa 10-15 minuuttia ja leikkaa kare luiden välistä kyljyksiksi juuri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti