Toffeessa ei voita, kermaa ja sokeria säästellä. Nämä toffeet ovat ihanan sitkeitä ja auttavat hyvin makeahampaan kolotukseen.
Ainekset (~40-50 palaa)
- 200g voita
- 4 dl kuohukermaa
- 3 dl sokeria
- 2 dl tummaa siirappia
- 2 tl jauhettua inkivääriä
- 0,25 tl suolaa
- 2 dl kuivattuja karpaloita
- (sormisuolaa)
Mittaa kaikki raaka-aineet lukuunottamatta karpaloita noin 3 litran kattilaan. Nosta kattila liedelle ja lämmitä täydellä teholla samalla sekoitellen. Kun seos kiehuu, pienennä lämpöä ja anna seoksen kiehua noin 30 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää tämän jälkeen jälleen lämpöä ja sekoita tiuhaan 10-20 minuuttia, kunnes toffeeseos tiivistyy. Voit testata seoksen valmistumisen tiputtamalla muutaman tipan seosta kylmällä vedellä täytettyyn vesilasiin. Kun toffee jähmettyy kylmässä vedeessä sormin muotoiltavaksi palloksi, on seos valmista. Lisää joukkoon karpalot ja kaada toffeemassa leivinpaperilla vuorattuun, noin 15x20 cm kokoiseen uunivuokaan. Anna toffeen jähmettyä huoneenlämmössä yön yli ja leikkaa levy tämän jälkeen paloiksi. Ripottele palasten päälle halutessasi hieman sormisuolaa. Voit paketoida toffeepalaset esimerkiksi sellofaaniin tai kääräistä ne leivinpaperiin.
Reseptin alkuperä: Kotivinkin Jouluherkut-lehti (1/2012)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti