Naudan paistista saa valmistettua juhlavaa ruokaa isommallekin porukalle.
Ainekset (4-6:lle)
- 1-1,5 kg naudan sisäpaisti
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 0,5 dl balsamietikkaa
- 1 hienonnettu sipuli
- 1,5 rkl kuivattua timjamia
- 0,5 rkl kuivattua rosmariinia
- 0,5 rkl rouhittua mustapippuria
- voita (tai ruokaöljyä)
- suolaa
- mustapippuria
Sekoita marinadin
ainekset keskenään. Voit luonnollisesti käyttää marinadissa myös
tuoreita yrttejä (käytä tällöin yrttejä hieman suurempi määrä). Poista
lihasta mahdolliset kalvot ja laita se muovipussiin. Kaada marinadi
lihan päälle, sulje muovipussi tiiviisti ja kääntele pussia niin että
saat marinadin levitettyä tasaisesti lihan pinnalle. Laita liha
jääkaappiin marinoitumaan vähintään pariksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Ota
paisti jääkaapista ja jätä liha huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi.
Poista tämän jälkeen liha marinadista, kaada ylijääneet marinadit
paistovuokaan ja pyyhi liha talouspaperilla kuivaksi. Ota paistin
pintaan kauniin ruskea pinta pannulla pienessä määrässä voita. Hiero
paistin pintaan suolaa ja halutessasi lisää mustapippuria. Laita paisti
paistovuokaan, kiehauta 0,5-1 dl vettä paistinpannulla ja kaada myös
paistinpannun jääneet paistorasvat veden mukana paistovuokaan. Aseta
paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä paistia 125-asteisessa
uunissa kunnes paistin lämpötila on 60-62 astetta. Paisti on tällöin
sisältä kauniin punertava. Jos haluat läpikypsän paistin, anna paistin
sisälämpötilan kohota 70 asteeseen. Kun olet ottanut paistin uunista,
kääri se folion sisään anna vetäytyä noin 15-20 minuuttia ennen
tarjoilua.
Viipaloi paisti ohuiksi siivuiksi ja tarjoa se esimerkiksi punaviinikastikkeen kera. Jos teet paistille kastikkeen, siivilöi paistovuoan pohjalla oleva liemi ja ota se talteen kastiketta varten. Kylmä paisti sopii ohuina viipaleina hyvin myös leivän päälisiksi.
Viipaloi paisti ohuiksi siivuiksi ja tarjoa se esimerkiksi punaviinikastikkeen kera. Jos teet paistille kastikkeen, siivilöi paistovuoan pohjalla oleva liemi ja ota se talteen kastiketta varten. Kylmä paisti sopii ohuina viipaleina hyvin myös leivän päälisiksi.
Reseptin alkuperä: Inspiraatiota haettu Hiidenuhman keittiöstä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti