Ainekset (lisukkeeksi 4:lle)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 rkl ruokaöljyä (esimerkiksi kookosöljyä)
- 0,5 rkl sinapinsiemeniä
- 2 tl kurkumaa
- 0,5 tl currymausteseosta
- ~1 tl chilijauhetta tai puolikas tuore chilipalko hienonnettuna
- 1/4 tl kanelia
- 1/4 tl kardemummaa
- 1 mausteneilikka
- 0,5 tl suolaa
- 1 prk ananasmurskaa tai 2 dl tuoretta ananasta hienonnettuna
- 0,5 dl kookosmaitoa
Hienonna sipuli ja
valkosipuli. Kuumenna öljy paistokasarissa ja paahda siinä
sinapinsiemenet (pidä kantta päällä kunnes "poksunta" loppuu). Lisää
joukkoon kurkuma, currymausteseos sekä chili ja jatka paahtamista noin
puoli minuuttia. Lisää hienonnettu sipuli sekä valkosipuli mausteiden
joukkoon ja kuullota seosta vielä hetki (noin minuutti). Kaada kasariin
loput mausteet sekä anansmurska ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla
noin puoli tuntia. Lisää lopuksi kookosmaito ja anna chutneyn hautua
vielä noin 5 minuuttia.
Reseptin alkuperä: Lievä muunnelma Sri Lankalaisen ruokablogin ohjeesta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti