sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Jauhelihakebakot

Jauhelihakebakot ovat simppeliä ja nopeaa perusruokaa, jota on helppo valmistaa suuriakin määriä. Sama taikinaresepti käy myös jauhelihalihapullien tai -pihvien valmistamiseen. Kebakoita on kiva dippailla erilaisiin kastikkeisiin ja sooseihin, esimerkiksi omatekoiseen tomaattiketsuppiin tai minttujogurttikastikkeeseen.


Ainekset (8-10 kpl)
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 0,75 dl maitoa
  • 1,5 tl suolaa
  • mustapippuria ja ripaus valkopippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 kananmuna
  • 500 g jauhelihaa (esim. lampaan jauhelihaa tai sika-nautaa)
Lisäksi
  • puisia varrastikkuja

Laita korppujauhot sekä maito kulhoon ja anna nesteen imeytyä korppujauhoihin. Lisää joukkoon mausteet, hienonnettu sipuli, kananmuna sekä jauheliha ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile kebakot uunipellille, työnnä niihin puutikut ja paista 225-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Voit vaihtoehtoisesti kypsentää kebakot paistinpannulla ruokaöljyssä paistaen tai ottaa kebakoihin pannulla pintavärin ja loppukypsentää uunissa (tällöin hieman miedommalla lämmöllä).

Gluteenittomassa taikinassa tulee käyttää gluteenittomia korppujauhoja. Maidon voi tarpeen vaatiessa korvata vedellä ja kananmunakaan ei ole aivan välttämätön.


Reseptin alkuperä: ei lähdettä, "peruskamaa".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...