Jauhelihakebakot ovat simppeliä ja
nopeaa perusruokaa, jota on helppo valmistaa suuriakin määriä. Sama
taikinaresepti käy myös jauhelihalihapullien tai -pihvien
valmistamiseen. Kebakoita on kiva dippailla erilaisiin kastikkeisiin ja
sooseihin, esimerkiksi omatekoiseen tomaattiketsuppiin tai minttujogurttikastikkeeseen.
- 0,5 dl korppujauhoja
- 0,75 dl maitoa
- 1,5 tl suolaa
- mustapippuria ja ripaus valkopippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 sipuli hienonnettuna
- 1 kananmuna
- 500 g jauhelihaa (esim. lampaan jauhelihaa tai sika-nautaa)
- puisia varrastikkuja
Laita korppujauhot
sekä maito kulhoon ja anna nesteen imeytyä korppujauhoihin. Lisää
joukkoon mausteet, hienonnettu sipuli, kananmuna sekä jauheliha ja
sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile kebakot uunipellille, työnnä
niihin puutikut ja paista 225-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Voit
vaihtoehtoisesti kypsentää kebakot paistinpannulla ruokaöljyssä paistaen
tai ottaa kebakoihin pannulla pintavärin ja loppukypsentää uunissa
(tällöin hieman miedommalla lämmöllä).
Gluteenittomassa taikinassa tulee käyttää gluteenittomia korppujauhoja. Maidon voi tarpeen vaatiessa korvata vedellä ja kananmunakaan ei ole aivan välttämätön.
Reseptin alkuperä: ei lähdettä, "peruskamaa".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti