sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Parmankinkkuun kiedotut kampasimpukat

Tulipa viikonlopun kunniaksi paistettua pitkästä aikaa kampasimpukoita. Kampasimpukat sekä ilmakuivattu kinkku ovat oiva klassikkoyhdistelmä, joka ei pettänyt tälläkään kertaa: näistä parmankinkkuun kiedotuista ja valkosipulilla, sitruunalla sekä persiljalla maustetuista simpukoista tuli nimittäin törkeän hyviä. Kampasimpukat toimivat hyvin alkuruokana, pienenä tapaspalana sekä viinilasillisen seuralaisena, ja saapa niistä sopiviin lisukkeisiin yhdistettynä loihdittuna mainion pääruoankin.


Ainekset (alkupalana 6:lle)
  • 18 kampasimpukkaa
  • 100 g parmankinkkua
  • 2 valkosipulin kynttä 
  • 1 sitruunan raastettu kuori + mehu
  • 2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • nokare voita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • hieman mustapippuria myllystä
  • (punainen chilipalko) 

Sulata kampasimpukat ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperiin. Leikkaa ohuet parmankinkkusiivut pitkittäin  kahteen tai kolmeen osaan (siivujen leveydestä riippuen). Kiedo jokaisen kampasimpukan ympärille parmankinkkusuikale ja kiinnitä kinkkusiivu cocktailtikulla.

Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Raasta sitruunasta kuori ja purista sen mehu. Hienonna persilja.

Kuumenna paistinpannu hyvin kuumaksi ja sulata pannulla nokare voita. Paista kampasimpukat (kahdessa tai kolmessa erässä) ensin toiselta puoleltaan noin minuutin ajan siten, että simpukat saavat kauniin paistopinnan. Käännä simpukat ja jatka paistamista vielä noin puoli minuuttia. Nostele simpukat pannulta ja pidä ne lämpiminä.

Lisää pannulle oliiviöljy sekä valkosipulimurska ja kuullota keskilämmöllä noin minuutin ajan. Lisää öljyn joukkoon sitruunamehu sekä sokeri, kuumenna ja mausta kastike suolalla sekä mustapippurilla.

Nostele kampasimpukat tarjoiluastioille ja lusikoi simpukoiden päälle valkosipuli-voikastiketta. Ripottele annosten pinnalle raastettua sitruunankuorta sekä tuoretta persiljaa. Voit viimeistellä annokset halutessasi vielä pienellä määrällä punaista chiliä.


Reseptin alkuperä: "Elle mat & vin" (7/15)-ruokalehden ohje hyvin hienoisin modauksin.

12 kommenttia:

  1. Kaunis väri simpukoiden pinnassa! Mulla tahtoo pannu jäädä liian kylmäksi tai sitten se kylmenee, kun ahneuksissaan latoo pannulle liian monta simpukkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Minullakin meni aikoinaan monta harjoituskertaa ennen kuin ymmärsin lämmittää pannun riittävän kuumaksi. Nyt pelkäsin tuon kinkun palavan enkä uskaltanut sen vuoksi kuumentaa pannua aivan normaaliin malliin.

      Poista
  2. Namnam. Täytyy tunnustaa etten ole vielä koskaan valmistanut itse kampasimpukoita, mutta tämä voisi olla juuri sellainen hyvä testiresepti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla kampasimpukoiden paistamista. :) Tämä resepti on noussut yhdeksi suosikikseni näiden kampasimpukoiden osalta, joten voin kyllä suositella.

      Poista
  3. Älyttömän herkullisen näköisiä! :D

    VastaaPoista
  4. Minäkin olen monesti latonut liian kylmälle pannulle liian monta liian märkää kampasimpukkaa. Ei hyvä. Harjoitus tekee kuitenkin mestarin... tai ainakin opettaa paistamaan parempia pintoja. Parmankinkkuun kääräisemme kampasimpukat seuraavalla kerralla, näyttää niin hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, näinpä, been there, done that. Tekemällä tosiaan onneksi oppii... :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...