tiistai 21. kesäkuuta 2016

Ravunpyrstö-avokadotacot

Juhlistin tässä taannoin kesää valmistamalla illalliseksi näyttävän tacosetin. En ole koskaan ollut erityisen ihastunut kaupan valmiisiin tacokuoriin, joten päätin kuluttaa hieman ylimääräistä aikaa ja askarrella kuoret itse. Täytteisiin hain inspiraatiota minulle mieluisasta omena-avokado-rapusalaatista, ja mainiostihan kyseinen makukombo toimi myös tacojen sisällä. Alusta alkaen itse taiteiltavat tacot vaativat jonkin verran valmistusaikaa, joten varsinaista pikaruokaa ne eivät ole. Nämä kylminä tarjoiltavat raputacot ovat kuitenkin siitä käteviä, että ne voi esivalmistella hyvissä ajoin etukäteen ja vain täyttää hieman ennen tarjoiluhetkeä. Lopputulos kyllä palkitsi, näistä tuli oikeasti hyviä. Tikotiko ja bileet pystyyn!


Ainekset (8 kpl, 2-4:lle)
  • 8 pientä tortillapohjaa (tee itse tai osta valmiina)
  • noin 0,5 dl ruokaöljyä
  • 0,5 limen mehu
  • 0,5-1 tl sokeria
  • 1 prk (400 g / 170 g) esikypsennettyjä punaravunpyrstöjä
  • 1 rkl tuoretta korianteria tai minttua hienonnettuna  
  • 1 pieni salaattikerä
  • 0,5 annosta guacamolea (avokadotahnaa)
  • 0,5 omena
  • (hieman punaista chiliä)


Valmista tortillapohjat (tee pohjista suhteellisen pieniä) tai käytä kaupan valmiita minitortillapohjia. Paista tortillalevyjen molempiin puoliin kullankeltainen pinta paistinpannulla pienessä määrässä ruokaöljyä, yksi tortillalevy kerrallaan. Kuivaa paistetut tortillapohjat talouspaperiin, taita ne varovasti tacokuoren muotoon ja anna jäähtyä muotoonsa. 

Vinkki: Jos haluat rapeita ja hyvin muodossaan pysyviä tacokuoria, taiteile kuoret muotoonsa ja anna niiden vielä paahtua 200-asteisessa uunissa noin 6-10 minuutin ajan. Itse askartelin pystyssä pysyviä tacokuoria muotoilemalla ne uunipellin päälle pystyasentoon pienten annosuunivuokien tukemana. Tacokuoret voi myös ripustaa paahtumisen ajaksi roikkumaan harvapinnaiselle uuniritilälle.

Purista limemehu ja sekoita siihen sokeri. Valuta punaravunpyrstöt ja kääntele limemehu sekä hienonnettu korianteri/minttu ravunpyrstöjen joukkoon. Anna marinoitua hetken aikaa.

Huuhtele salaatinlehdet. Valmista guacamole. Viipaloi omena sekä chili ohuiksi siivuiksi.

Täytä tacokuoret salaatinlehdillä, guacamolella, omenasiivuilla, limemarinoiduilla punaravunpyrstöillä sekä halutessasi muutamilla chilisiivuilla.


Reseptin aluperä: Ei mitään erityistä lähdettä.

4 kommenttia:

  1. Mikä ihana herkku taas,nami:)

    VastaaPoista
  2. Oi että, just nyt rupes tekemään mieli noita! Ja kuvatkin on niin herkullisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Muusa! :) Hieman noiden eteen piti tosiaan nähdä vaivaa, mutta lopputuloksesta tuli maukas.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...