Kesälomani loppuu ihan kohta (nyyh), mutta tässäpä vielä makumuisto loman alkupuolelta. Lomani kului tällä erää aikamoisen uurastusvoittoisesti pienten remonttihommien ynnä muiden askareiden työllistämänä. Ahkeruudesta saa itseään toki palkita ja "pientä" herkuttelua onkin tullut siten harrastettua loman kuluessa useampaankin otteeseen. Uurastuspäivä on esimerkiksi ihan mukava aloittaa ja/tai lopettaa pienimuotoisilla lettukesteillä. Näiden suolaisten herkkupalojen sisälle on upotettu aimo annos parsaa ja niiden päälle sopivat mainiosti erilaiset tahnamaiset päälliset, esimerkiksi alla oleva kinkkutahna.
Parsaletut
Ainekset (noin 25 kpl)
- 500 g vihreää parsaa
- 2 kananmunaa
- 100 g turkkilaista jogurttia
- 2 dl maitoa
- 200 g (noin 4 dl) vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- suolaa
- Paistamiseen: ruokaöljyä
Kuori parsatangot kevyesti, poista niistä mahdolliset puiset tyviosat ja pilko parsat pieniksi palasiksi (säilytä nuppuosat hieman pidempinä). Keitä parsoja kevyesti suolatussa vedessä 7-10 minuuttia ja valuta. Nostele parsojen nuppuosat erilliseen kulhoon valmiiden lettuannosten koristelua varten, survo loput parsapalat haarukalla tai perunasurvimella suhteellisen karkeajakoiseksi massaksi ja anna jäähtyä.
Erottele kananmunien keltuaiset sekä valkuaiset keskenään. Sekoita parsasurvos, keltuaiset, jogurtti, maito sekä pieni ripaus suolaa keskenään. Kääntele jauhot sekä leivinjauhe sekaisin ja vispaa ne vähitellen parsa-jogurttiseoksen joukkoon. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
Vispaa kananmunien valkuaiset vaahdoksi ja kääntele vaahto taikinan joukkoon. Paista taikinasta pieniä lettusia keskilämpöisellä ja öljytyllä paistin-, blini- tai lettupannulla.
Kinkkutahna
Ainekset
- 120 g palvikinkkua
- 30 g pinjansiemeniä
- 125 g mascarpone-juustoa
- 2 rkl maitoa
- 1 rkl tuoretta kirveliä hienonnettuna (tai muuta mieluista yrttiä)
- pieni ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
Hienonna palvikinkku veitsellä hyvin pieneksi. Rouhi myös pinjansiemeniä hieman pienemmiksi. Sekoita kinkku, pinjansiemenet, mascarpone sekä maito keskenään ja mausta tahna tuoreella hienonnetulla kirvelillä, suolalla sekä mustapippurilla.
Reseptin alkuperä: Ranskalaisen "Saveurs" (Mai 2015) -ruokalehden ohje hieman muokattuna.
.
.
Olipas hyvää, kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.
Kiva, jos maistui. :)
PoistaHerkulliselta vaikuttaa, näitä pitää testata =)
VastaaPoistaJa kauniit kuvat taas kerran <3
Kiitos Kakkumonsteri. :)
PoistaKuohkean ja hyvän näköiset plätyt! Monenlaista olen lättytaikinaan laittanut, mutta parsaa en ole hoksannut käyttää. Viimeksi, kun tein lättyjä, olivat ne kummitytön toiveesta pinaattilättyjä :)
VastaaPoistaTämä oli itsellenikin ensimmäinen kerta, kun upotin lettuihin parsaa. Kovin vahvasti ei parsa noissa maistu, mutta hieman kuitenkin. Pinaattilätyille peukku. :)
PoistaOnpa muhkeita lettusia ja houkuttelevat kuvat!
VastaaPoistaKiitos Paula. :)
PoistaHuhuu Rommirusina, blogosfääri kaipaa sinua, kauniita kuviasi ja herkullisia reseptejäsi! :) Riemukasta uutta vuotta toivottavat Keittotaiteilijat.
VastaaPoistaIloista ja Onnellista Uutta Vuotta Paula! :) Joo, on tullut pidettyä tämmöinen rapsakka yli puolen vuoden tauko, tuli vähän muuta aikaa vievää häppeninkiä elämään tuossa viime vuonna. Pitää yrittää tässä alkuvuodesta taas aktivoitua täällä bloginkin puolella. :)
PoistaTeot 16:31, 1 Korinttilaisille 15:1-8, 1 Pietarin 1:17-21, Ilmestys 22:18-19
VastaaPoista0607A
VastaaPoistaankara canlı sohbet siteleri ücretsiz
görüntülü sohbet ücretsiz
urfa canlı sohbet odası
kars sesli sohbet siteleri
eskişehir sohbet muhabbet
rize sesli görüntülü sohbet
konya ücretsiz sohbet siteleri
çanakkale rastgele sohbet
nevşehir canli sohbet bedava
رقم مصلحة المجاري بالاحساء FpfymGDJz0
VastaaPoistaشركة تنظيف فنادق بالاحساء 0dA3nd007f
VastaaPoistaشركة صيانة افران بالاحساء FyHc2mt6RI
VastaaPoistahttps://yazyam.blogspot.com/2017/10/ben-de-gidemiyorum.html?sc=1732460961289#c3957890187323322156 7Wbc6S0lm1
VastaaPoista