sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Lohkoperunat

Lohkoperunat sopivat mainiosti esimerkiksi liharuokien kyytipojaksi. Itse tykkään napostella näitä myös ihan vaan sellaisenaan. Tähän reseptiin käyvät mainiosti myös edelliseltä päivältä jääneet valmiiksi keitetyt "jämäperunat".  


Ainekset (4:lle)
  • 6-8 isoa perunaa
  • 3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • rosmariinia

Pese perunat huolellisesti ja pilko lohkoiksi. Keitä perunalohkoja suolatussa vedessä noin 12-15 min (kunnes pehmeitä mutteivät vielä täysin kypsiä). Paista lohkot kuumassa öljytyssä pannussa rapeiksi ja kullanruskeiksi. Kuivaa lohkoista ylimääräinen öljy talouspaperiin ja mausta perunalohkot sormisuolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla.


Edit (3/2015): Reilun vuoden bloggauksen jälkeen näppäsin perunoista uuden valokuvan (yllä), vertailun vuoksi alkuperäiset vuoden 2013 kuvat alla:


Reseptin alkuperä: ei lähdettä, "peruskamaa".



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...