Lohkoperunat sopivat mainiosti esimerkiksi liharuokien kyytipojaksi. Itse tykkään napostella näitä myös ihan vaan sellaisenaan. Tähän reseptiin käyvät mainiosti myös edelliseltä päivältä jääneet valmiiksi keitetyt "jämäperunat".
- 6-8 isoa perunaa
- 3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
- sormisuolaa
- mustapippuria
- rosmariinia
Pese perunat huolellisesti ja pilko lohkoiksi. Keitä perunalohkoja suolatussa vedessä noin 12-15 min (kunnes pehmeitä mutteivät vielä täysin kypsiä). Paista lohkot kuumassa öljytyssä pannussa rapeiksi ja kullanruskeiksi. Kuivaa lohkoista ylimääräinen öljy talouspaperiin ja mausta perunalohkot sormisuolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla.
Edit (3/2015): Reilun vuoden bloggauksen jälkeen
näppäsin perunoista uuden valokuvan (yllä), vertailun
vuoksi alkuperäiset vuoden 2013 kuvat alla:
Reseptin alkuperä: ei lähdettä, "peruskamaa".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti