maanantai 30. joulukuuta 2013

Haukipuikot

Kun valmistan kalapuikkoja, teen ne useimmiten hauesta. V-ruoto pitäisi oikeaoppisesti poistaa hauesta veitsellä (youtubesta löytyy kyllä videoita kuinka tämä tehdään), mutta koska omat hauenkäsittelytaitoni ovat vielä alkeelliset, poistan ruodot yleensä pinseteillä fileen viipaloinnin jälkeen. Aikaa tähän tosin kuluu 10-15 minuuttia, mutta tuleepa ainakin ruodotonta eikä kalaa mene hukkaan. Jos kalapuikkoja on tarkoitus valmistaa suurikin määrä ja ruodot valmiissa kalapuikoissa haittaavat, hauen korvaaminen jollain vähempiruotoisella kalalajilla helpottaa hommaa huomattavasti.


Ainekset (~10-12 kappaletta)
  • 1 haukifilee
  • 0,5 sitruunan mehu
  • suolaa
  • ripaus mustapippuria myllystä
  • ~1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • ~1,5 dl korppujauhoja
  • ruokaöljyä ja nokare voita paistamiseen

Poista hauesta ruodot ja viipaloi kalafilee sopivan kokoisiksi kalapuikoiksi. Purista sitruunamehua kalapuikkojen päälle, mausta puikot suolalla sekä ripauksella mustapippuria ja anna marinoitua hetki.

Valmistele "kalapuikkolinjasto" kaatamalla vehnäjauhot yhteen, korppujauhot toiseen ja rikkomalla kananmuna kolmanteen kulhoon. Riko kananmunan rakenne. Pyörittele kalapuikot ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kalapuikot kypsiksi ja kullanruskeiksi kuumassa paistinpannussa voi-öljyseoksessa (tai pelkässä ruokaöljyssä).


Kuvan annoksessa kalapuikot on tarjoiltu paahdetun mallasleipäviipaleen, keitetyn ruusukaalin sekä sitruunamajoneesin kera. 



Reseptin alkuperä: ei erityistä lähdettä ("peruskamaa").

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...