Minttujogurttikastike on raikas lisukekastike, joka sopii hyvin useiden liha- tai kalaruokien seuralaiseksi. Turkkilaista jogurttia käyttämällä saat paksun, tsatsikia muistuttavan lopputuloksen, kun taas notkeaa luonnonjogurttia käyttäen syntyy ohuempi ja juoksevampi kastike.
Ainekset
- 200 g turkkilaista jogurttia tai luonnonjogurttia
- 0,5 dl tuoretta minttua hiennonnettuna
- 1 cocktailkurkku tai pieni pala suolakurkkua hienonnettuna
- 0,5 rkl juoksevaa hunajaa
- ripaus mustapippuria ja suolaa
- pieni loraus sitruunamehua
- 0,5 rkl oliiviöljyä
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa hetken ennen tarjoilua.
Reseptin alkuperä: muunnelma Pirkan minttukastikkeesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti