Aurinkoinen ruoka lämmittää myös talven keskellä ja vie ajatukset vaikka kesän Kreikan lomareissuun. Tämä lämmin feta-fenkolisalaatti sisältää runsaasti herkullisia makuja: lakritsista fenkolia, aurinkoista appelsiinia, raikasta minttua ja suolaista fetajuustoa. Se on oiva alkupala tai sopii vaikka kevyeksi lounaaksi.
Ainekset (4:lle alkupalaksi tai 2:lle isommaksi annokseksi)
Feta:
- 200 g fetajuustoa
- 4 kpl kirsikkatomaatteja
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- ripaus mustapippuria
- 2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
- loraus sitruunamehua
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 iso fenkoli
- 1 appelsiini
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1/4 sitruunan mehu
- 2 tl balsamietikkaa
- ripaus mustapippuria
- suolaa
- 1 puntti tuoretta minttua
- 1-1,5 punttia tuoretta rucolaa
- 2 rkl pinjansiemeniä
Laita uuni lämpenemään 225-asteiseksi. Esivalmistele salaatti: viipaloi fenkoli ohuiksi siivuiksi joko mandoliinia tai veistä käyttäen. Siivuta myös 3/4 appelsiinista ohuiksi siivuiksi (säästä loppu appelsiini myöhemmäksi). Huuhtele rucola sekä mintunlehdet.
Lohko
feta neljään osaan ja laita palaset folion päälle. Pilko päälle
kirsikkatomaatit ja ripottele pinnalle oreganoa, mustapippuria ja
hienonnettua minttua. Purista fetajuuston pinnalle sitruunamehua ja
kaada päälle vielä oliiviöljyä. Sulje foliopaketit. Kypsennä
fetapaketteja 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes fetat
ovat lämmenneet ja hieman pehmenneet. Valmista tällä välin lämmin
salaatti.
Paahda
pinjansiemenet rasvattomassa pannussa (ole varovainen sillä
pinjansiemenet palavat erittäin helposti). Siirrä paahdetut
pinjansiemenet pannulta odottamaan ja kuumenna pannussa oliiviöljy.
Paista fenkolisiivuja kuumassa öljyssä noin 3 minuuttia, kunnes fenkolit
ovat hieman kypsyneet mutteivät vielä täysin pehmeitä. Lisää joukkoon
appelsiinipalaset ja purista joukkoon sitruunamehu ja mehu lopusta
appelsiinista. Mausta balsamietikalla ja mustapippurilla. Jäähdytä
salaattia hieman ja kääntele joukkoon rucola ja mintunlehdet (älä enää
kuumenna).
Kokoa annokset. Kasaa lautaselle salaattia ja nosta lämmin fetapala salaatin päälle. Ripottele päälle vielä paahdettuja pinjansiemeniä.
Kokoa annokset. Kasaa lautaselle salaattia ja nosta lämmin fetapala salaatin päälle. Ripottele päälle vielä paahdettuja pinjansiemeniä.
Reseptin alkuperä: Pääosin Rommirusinan oma kehitelmä. Lämpimään fetaan idea tuli ohjelmasta "Arvostele mun illallinen Ruotsissa".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti