Ainekset (noin 2 dl)
- 1 porkkana
- 1 salottisipuli
- 1-2 valkosipulin kynttä
- 0,5 rkl voita
- 1 rkl ruokosokeria
- 3-4 dl punaviiniä
- 0,5-1 rkl tuoretta rosmariinia
- 1 rkl tuoretta timjamia
- 0,5 dl tuoretta persiljaa
- 2 dl demi-glace kastikepohjaa tai lihan paistolientä
- mustapippuria
- suolaa
- pieni nokare voita
Pilko
porkkana, salottisipuli ja valkosipulin kynnet kuutioiksi ja kuullota
niitä ruskistamatta voissa paistokasarissa. Lisää joukkoon sokeri ja
anna karamellisoitua hetki. Lisää kasariin punaviini, rosmariini,
timjami ja persilja. Keitä seosta kasaan niin, että sitä on enää
jäljellä
puolet (noin 20-30 min). Lisää demi-glace kastikepohja / lihan
paistoliemi ja anna jälleen kiehua kunnes liemestä on haihtunut noin
puolet. Mausta punaviinikastike suolalla ja mustapippurilla. Tarkista
maku (jos kastike maistuu karvaalta, lisää vielä hieman sokeria) ja
siivilöi kastike kattilaan odottamaan. Vatkaa joukkoon nokare voita
juuri ennen tarjoilua niin saat kastikkeeseen kauniin kiillon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti