tiistai 24. joulukuuta 2013

Piparkakut

Voiko joulu tulla ilman piparkakkuja...?


Ainekset
  • 250 g voita
  • 1,5 dl siirappia
  • 200 g sokeria
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 rkl pomeranssinkuorta
  • 0,25 tl jauhettua kardemummaa
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 kg vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 3 tl ruokasoodaa

Paloittele voi kattilaan ja kaada joukkoon myös siirappi, sokeri sekä mausteet (kaneli, inkivääri, neilikka, pomeranssinkuori, kardemumma). Kiehauta seos. Vatkaa voi-siirappiseos tasaiseksi sähkövatkaimella ja anna tarvittaessa jäähtyä hetki. Lisää kananmunat yksitellen seoksen joukkoon, samalla vatkaten. Sekoita suola ja ruokasooda vehnäjauhojen joukkoon. Lisää jauhoseos pikkuhiljaa voi-siirappiseokseen samalla sekoitellen. Kun taikina on tasaista, laita se kovettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi.

Kauli taikina hyvin jauhotetulla leivontatasolla ohueksi levyksi ja muotoile siitä piparkakkuja haluamallasi piparimuoteilla. Nostele piparit uunipellille ja paista niitä 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Anna piparien jäähtyä.


Reseptin alkuperä: Rommirusinan anoppi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...