Omatekoinen likööri kruunaa hyvän aterian. Marjaliköörin
valmistus on helppoa mutta vaatii kärsivällisyyttä, sillä liköörin tekeytyminen kestää useamman kuukauden.
Ainekset (noin 0,5 litraa)
- 300 g marjoja (mieluiten tuoreita)
- 3 dl vodkaa
- 2 dl sokeria
Laita
kaikki ainekset lasipurkkiin. Sulje kansi tiiviisti ja ravistele
purkkia. Anna purkin olla pari kuukautta ja kääntele sitä aina silloin
tällöin. Tarkoitus on, että kaikki sokeri sulaa alkoholiin. Siivilöi
tämän jälkeen likööri pulloihin ja anna tekeytyä vielä 1-2 kuukautta.
Jäljelle jääneet marjat ovat myöskin imeneet mukavan määrän alkoholia, ja ne voi vaikka pakastaa odottamaan myöhempää käyttöä esimerkiksi jäätelöannoksissa tai leivonnaisisssa.
Jäljelle jääneet marjat ovat myöskin imeneet mukavan määrän alkoholia, ja ne voi vaikka pakastaa odottamaan myöhempää käyttöä esimerkiksi jäätelöannoksissa tai leivonnaisisssa.
Itse
olen valmistanut likööriä mustikoista ja kirsikoista. Uskoisin
vähintäänkin yhtä maittavaa likööriä syntyvän myös esimerkiksi
mansikoista, vadelmista, mesimarjoista tai tyrnimarjoista. Koska vodkan
alkoholipitoisuus laimenee huomattavasti sokerin ja marjojen
vaikutuksesta, käytä mahdollisuuksien puitteissa 60%-vodkaa (myös ~40%
käy). Likööri säilyy pullossa ainakin noin vuoden (maku vain paranee
ajan mittaan).
Reseptin alkuperä: Sain mustikkaliköörin reseptin alunperin kaveriltani.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti