keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Joulumysli

Tässä myslissä maistuvat joulun mausteet.


Ainekset (~ 2 litraa mysliä)
  • 1 l kaurahiutaleita
  • 150 g hasselpähkinöitä
  • 100 g pekaanipähkinöitä
  • 50 g pinjansiemeniä
  • 0,75 dl ruokaöljyä
  • 4-5 rkl hunajaa
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl jauhettua kardemummaa
  • 0,25 tl jauhettua neilikkaa
  • 0,25 tl jauhettua inkivääriä
  • 3 dl kuivattuja karpaloita
  • 2 dl kuivattuja kookoslastuja

Rouhi kokonaiset pähkinät hieman pienemmiksi. Lämmitä ruokaöljy sekä hunaja suuressa kattilassa sekoittaen, älä kuitenkaan päästä kiehumaan. Lisää joukkoon mausteet. Kaada tämän jälkeen öljyn joukkoon kaurahiutaleet, rouhitut pähkinät sekä pinjansiemenet ja sekoita huolellisesti. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda 175-asteisessa uunissa keskitasolla 10-15 minuuttia välillä käännellen (ole varovainen, mysli palaa helposti). Kun mysli on hieman paahtunut, ota se uunista ja anna jäähtyä. Laita mysli kulhoon ja sekoita siihen vielä kuivatut karpalot sekä kookoslastut.

Voit sekoittaa myös toisenlaisen joulumyslin valitsemalla siihen eri pähkinöitä, siemeniä ja marjoja/hedelmiä.


Reseptistä saa täysin vegaanin version jättämällä hunajan pois.


Reseptin alkuperä: Alunperin paahdetun myslin idea otettu Kemikaalicocktailin Herkkumyslistä, jonka pohjalta kehkeytyi tällä kertaa tämä jouluinen versio.

2 kommenttia:

  1. Tässäpä kiva ohje. Oon etsiskelly joululeivonnaisideoita, jotka ois nopee ja helppo toteuttaa ;) tämä taitaa mennä testiin, mies on myslifani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulumysli on kyllä minunkin mieleen. Hei, pitääpä tehdä tätä itsekin pitkästä aikaa. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...