lauantai 5. heinäkuuta 2014

Sipulijuustopizza

Tästä kasvispizzasta ei löydy lainkaan tomaattikastiketta, vaan pizzapohjaa päällystää hieman piirakkatäytteen tapainen juustotäyte sekä karamellisoitu sipulisekoitus. Hunajalla sekä timjamilla kruunattuna pizzasta saa maukasta naposteltavaa vaikka illanistujaisiin.


Ainekset (2 pizzaa)
Pizzataikina
  • 2 dl vettä
  • 20 g tuorehiivaa
  • 0,25 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 3-4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl oliiviöljyä
Täytteet
  • 3-4 isoa punasipulia
  • ~15 cm pätkä purjosipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • 0,5 sitruunan mehu
  • ~100 g cheddarjuustoa
  • 150 g tuorevuohenjuustoa
  • 150 g mascarponejuustoa
  • 1 kananmuna
  • 0,25 tl suolaa
  • 0,5 tl kuivattua timjamia
  • mustapippuria myllystä
  • ~4 rkl pinjansiemeniä
  • ~2 rkl juoksevaa hunajaa
  • ~2 rkl tuoretta timjamia

Valmista pizzataikina. Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, hiiva ja sokeri. Vaivaa jauhot sekä oliiviöljy vähitellen taikinan joukkoon. Anna taikinan kohota liinan alla vähintään puolisen tuntia, mieluummin pidempäänkin, ennen pizzojen leivontaa.

Taikinan kohotessa esivalmistele täytteet. Kuori punasipulit ja viipaloi ne ohuehkoiksi suikaleiksi. Puhdista myös purjo ja viipaloi se samoin muutaman millin paksuisiksi paloiksi. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä suhteellisen miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia. Sekoita sipulien joukkoon sokeri sekä puristettu sitruunamehu ja jatka hauduttamista vielä pari minuuttia.

Raasta cheddarjuusto ja sekoita se kulhossa vuohenjuuston sekä mascarponen kera. Riko juustoseoksen joukkoon kananmuna, mausta seos suolalla, timjamilla sekä mustapippurilla ja sekoita tasaiseksi. Esilämmitä uuni 250-asteiseksi.

Venyttele tai kauli kohonneesta pizzataikinasta hellästi kaksi ohutta pizzapohjaa. Esipaista pizzapohjia 250-asteisessa uunissa noin 3 minuuttia ja levitä pohjien päälle tämän jälkeen tasainen kerros juustoseosta. Jaa kuullotetut sipulit pizzojen päälle ja ripottele pinnalle vielä pinjansiemeniä. Paista pizzoja ~7-10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsyneet ja saaneet hieman väriä.

Valuta pizzojen päälle hunajaa ja viimeistele kokonaisuus tuoreilla timjaminlehdillä.


Reseptin alkuperä: Tämä resepti on yhdistelmä useasta eri ohjeesta. Inspiraatiota on haettu mm. peruspizzasta, flammkuchenista sekä "Glorian Ruoka & Viini"-lehden sipulipiirakasta.

5 kommenttia:

  1. Onpas näyttävän näköinen pizza! Sopii varmasti hyvin illanistujaisiin, esim. nyt kun on nämä pelitkin vielä. En kyllä itse jaksa edes lomalla valvoa noita myöhäisillan matseja...

    VastaaPoista
  2. Sinä se vaan osaat tehdä ruokaa minun makuuni! Pitsassa on ihanan hienostuneen herkät täytteet ja harkitun oloinen makujen kokonaisuus.
    Yksi omien pikaruokieni herkuista on tämän etäinen sukulainen: voissa paistettua sipulia ja kaalia ja sekoitus kaapin juustovalikoimista. Jos haluan vielä vähän panostaa pikalounaaseni, olen viskannut perään pinjansiemeniä. :D

    VastaaPoista
  3. @ulla: Kiitos. :) Itse en juuri seuraa urheilua, mutta voin kyllä osallistua kisastudioon varsinkin, jos siellä on tarjolla vaikka hyviä makkaraperunoita tai muuta maukasta mutustettavaa. ;)

    @ssiiri: Hyvän kuuloinen pikaruoka, itse tykkään kans paistetusta kaalista. Ja sipulista. Ja juustosta. :-D

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköinen pizza ja herkullinen kuva <3 Alkoi taas tekemään mieli pizzaa!

    VastaaPoista
  5. Kiitos Peggy. :) Pizzahimo ei tunnetusti lähde kuin pizzalla. ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...