perjantai 18. heinäkuuta 2014

Valkosuklaapannacotta mansikkakastikkeella

Valkosuklainen pannacotta päällystettynä kesän tuoreilla marjoilla on maukas ja helppotekoinen kesäjälkkäri.


Ainekset (6:lle)

Valkosuklaapannacotta

  • 3 kpl liivatelehtiä (tai vastaava määrä agar-jauhetta)
  • 3 dl maitoa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 rkl ruokokidesokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g valkosuklaata 

Mansikkakastike

  • 400 g mansikoita
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua

Pinnalle: tuoreita marjoja sekä hieman valkosuklaarouhetta


Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Mittaa maito ja kerma kattilaan ja kiehauta. Lisää kattilaan sokerit sekä valkosuklaa ja hämmennä seosta miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Purista liivatteista vesi ja sekoita ne tasaisesti maito-kermaseoksen joukkoon. Jaa liemi annosastioihin ja nosta kylmään hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi.

Pannacottien hyytyessä valmista mansikkakastike. Keitä mansikoita ja sokeria kattilassa, kunnes marjat ovat täysin soseutuneet. Mausta kastike sitruunamehulla ja anna seoksen jäähtyä. Lusikoi mansikkakastiketta jähmettyneiden pannacottien päälle ja koristele annokset tuoreilla marjoilla ja valkosuklaarouheella.



Reseptin alkuperä: Pannacotan ohje on täältä.

6 kommenttia:

  1. Namnam, tämän kesäisemmäksi ei jälkiruoka muutu. Valkosuklaa on ihana lisä perinteikkäässä yhdistelmässä. :)

    VastaaPoista
  2. Kesällä on kyllä helppo tehdä jälkiruokia, tuoreita marjoja vaan kehiin ja hyvää tulee :)

    VastaaPoista
  3. Nami! Tätä on varmaan pakko tehdä, kun saatiin keväällä juuri tarkoitukseen sopivat jälkiruokakipotkin lahjaksi. :)

    VastaaPoista
  4. Hienoa, uudet kipot käyttöön vaan. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...