keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Kreikkalainen perunasalaatti

Kesällä kannattaa ehdottomasti ottaa kaikki ilo irti uusista perunoista. Tässä kreikkalaishenkisessä perunasalaatissa maukkaat pikkuperunat saavat seurakseen retiisejä, oliiveja, pinaattia, fetajuustoa sekä yrttejä. Kokonaisuuden kruunaa raikas öljypohjainen ja sitruunainen salaatinkastike.


Ainekset (6-8:lle)
  • 1 kg kiinteitä uusia perunoita
  • 2-3 uutta sipulia varsineen
  • 100 g retiisejä
  • 1 rkl kapriksia
  • 12-15 kpl kalamata-oliivia
  • 100 g fetajuustoa
  • 70 g pinaattia
  • 2-3 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 2-3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
Salaatinkastike
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • 3 rkl kreikkalaista jogurttia
  • 1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 0,5 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Pese perunat huolellisesti, pilko ne tarvittaessa sopivan ronskeiksi palasiksi ja keitä kypsiksi miedosti suolatussa vedessä.

Perunoiden kiehuessa valmista salaatinkastike. Mittaa oliiviöljy kulhoon ja purista joukkoon sitruunamehu. Vispaa seoksen joukkoon sinappi, juokseva hunaja sekä kreikkalainen jogurtti ja mausta kastike vielä hienonnetulla tillillä, suolalla sekä pippurilla. Tarkista maku.

Anna keitettyjen perunoiden jäähtyä hetki ja laita perunat tämän jälkeen suureen kulhoon. Huuhtele ja hienonna  sipulit, halkaise retiisit puoliksi  ja lisää ne perunoiden joukkoon kapristen sekä oliivien kanssa. Murustele kulhoon myös fetajuusto. Huuhtele pinaatit, hienonna persilja sekä minttu ja kääntele ne lopuksi salaatin joukkoon salaatinkastikkeen kanssa. Anna makujen tekeytyä ja imeytyä perunoihin vähintään puolisen tuntia.

Tarjoa perunasalaatti haaleana. Salaatti säilyy hyvin myös seuraavaan päivään jääkaapissa (sekoita retiisit kuitenkin joukkoon vasta hieman ennen tarjoilua, sillä ne tahtovat muuten nahistua ja värjätä muuta salaattia punaiseksi). Nosta salaatti kuitenkin huoneenlämpöön noin tunti ennen ruokailua ja kääntele se hyvin vielä kertaalleen ennen tarjoilua.


Reseptin alkuperä: Muunnelma Rena Salamanin "Recipes from my Greek kitchen"-kirjan reseptistä.

2 kommenttia:

  1. Olet oikeassa, uusista perunoista pitää nauttia kun vielä voi! On kyllä erittäin herkullisen näköinen annos. Nam.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ulla. :) Olisipa vielä oma perunamaa, niin saisi potut suoraan pellosta...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...