sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Keittiökuulumisia: Liikaa vapaa-aikaa...?

Viime viikko oli täällä Oulun seudulla hiihtolomaviikko. Vaikkei itselläni töistä vapaata ollutkaan, tuntui viikko muuten hieman lomalta harrastusten ja muiden sovittujen menojen osalta. Huomasin eräänä iltana pitkästä aikaa, ettei minulla ollut töiden jälkeen mitään tekemistä, aivan mahtavaa! Toimettomana en kuitenkaan kauaa jaksanut olla, ja päätinkin aikani kuluksi ryhtyä värkkäilemään pastakoneen kanssa. Päädyin viettämään iltani näpräillen täysjyväspelttifarfalle- eli perhospastoja, joita en ollut koskaan aiemmin kokeillut valmistaa itse. Jonkin aikaa askarreltuani ja opeteltuani sainkin aikaiseksi suhteellisen tasalaatuisia ja ihan söpöjä farfalleja. Reunojen koristeluun käyttämäni taikinapyörä olisi tosin saanut olla hieman teräväreunaisempi, taikinapyöräni kuvio on aika loivaa eikä sillä saanut farfalleihin kovinkaan näyttävää kuviota.

Kokeilin samalla pastan kuivausta uunissa säilyvyyden parantamiseksi, ja kuivailinkin purkillisen pastaa loppuviikon kokkailuita varten. Loppuviikosta valmistamani farfallet muuntuivat ensin pestoiseksi broilerpastaksi ja sittemmin sitruunaiseksi katkarapupastaksi. Perhospastojen rakenne onnistui hyvin, tiiviiseen keskiosaan jäi mukavaa purutuntumaa, joka toi kivaa kontrastia sileiden päätyosien koostumukseen.
 
Tuoreena keitetyt farfallet olivat muuten kattilassa aika hypnoottista seurattavaa. Farfallet pyörivät ja kieppuivat keitinvedessä tosiaan kuin perhoset konsanaan. Muutenkin tuo perhospastojen näpräily oli oikeinkin "terapeuttista" tekemistä. Mutta eihän siinä kyllä mitään järkeä ollut, aivan hullua hommaa. ;)


6 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...