maanantai 17. maaliskuuta 2014

Espanjalainen sienipinaattitortilla

Tämä espanjalaishenkinen tortilla (joka on siis munakas, ei semmoinen meksikolainen ohut maissilätty) ei sisällä perinteisen espanjalaisen maalaistortillan tapaan perunaa, vaan kätkee sisäänsä runsaan määrän pinaattia sekä sieniä. Tortillasta saa esimerkiksi maukkaan kasvisruokalounaan ja se on oiva tarjottava myös vaikkapa brunssi- tai tapaspöytään.


Ainekset (4:lle, tapaspöydässä useammallekin)
  • 40 g mantelilastuja
  • 3 salottisipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ~250-300 g sieniä
  • ~200 g tuoretta pinaattia
  • 5 kananmunaa
  • 2 rkl vettä
  • 1,5 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 1 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 0,5 rkl oreganoa
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria myllystä
  • ~100 g manchegojuustoa

Paahda mantelilastut kuumalla paistinpannulla ilman rasvaa. Hienonna sipulit ja viipaloi sienet. Itse käytin viime syksyn säilöttyä tattisatoa tähän tarkoitukseen. Huuhdo pinaatit  ja poista niistä mahdolliset sitkeät lehtiruodot. Kuumenna oliiviöljy uuninkestävässä paistinpannussa (esimerkiksi valurautapannussa) ja kuullota sipuleita siinä pari minuuttia. Lisää pannulle sienet ja paista muutama minuutti jatkuvasti sekoitellen. Nosta pannulle tämän jälkeen myös pinaatti, säädä lämpö keskilämmölle ja jatka paistumista pari minuuttia, kunnes pinaatti on hieman nahistunut. Lisää joukkoon paahdetut mantelilastut ja mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.

Vispaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää munien joukkoon vesi, hienonnetut yrtit sekä muut mausteet (suolaa ja pippuria maun mukaan). Sekoita ja kaada seos pannulle sienten sekä pinaatin joukkoon ja kypsennä 5-8 minuuttia, kunnes tortillan alapuoli on hyytynyt. Nostele välillä tortillan reunusta, jotta raaka muna pääsee valumaan alle. Esilämmitä samalla uuni kuumaksi (~200 asteiseksi).

Raasta manchegojuusto raasteeksi ja ripottele juustoraaste tortillan päälle. Kypsennä tortillaa kuuman grillivastuksen alla noin 3-5 minuuttia, kunnes tortillan yläpuoli on hyytynyt ja juustoraaste sulanut. Anna tortillan jäähtyä hieman ennen tarjoilua (tortillan voi hyvin tarjoilla tapaspöydässä myös kylmänä), tortillan päälle voi vielä ripotella hieman esimerkiksi hienonnettua persiljaa koristeeksi.



Reseptin alkuperä: Parragon Booksin "Maittavat tapakset"-kirja.

4 kommenttia:

  1. Ihanat täytteet - sienet, pinaatti, manchego ja mantelit!

    VastaaPoista
  2. :) Nämä olivat minullekin oikein mieluisat täytteet, tuli mukavan mehevä ja maukas munakas.

    VastaaPoista
  3. Oih nam, tämä näyttää ja kuulostaa todella hyvältä! Oon vasta muutaman vuoden sisällä oppinut tykkäämään sienistä vähän enemmän, joten tätä tekis kyllä mieli kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. Lämmin kiitos kommentistasi Minka. :) Kokeile ihmeessä, voihan tuota sienimäärää hieman vähentää ensialkuun (ja laittaa tilalle vaikka vähän enemmän pinaattia).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...