sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Curryinen kukkakaalikeitto

Tämä lämmittävä sosekeitto saa lempeää tulisuutta sekä väriä currytahnasta.


Ainekset (2:lle tai alkuruokana 4-6:lle)
  • ~800 g kukkakaalia
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 1 sipuli
  • 2-3 rkl punaista currytahnaa
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta sekä hieman sitruunamehua
  • 1 dl valkoviiniä
  • 3-4 dl kasvislientä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
Pinnalle lisäksi:
  • muutama basilikanlehti
  • kevätsipulia
  • pieni pätkä punaista chiliä

Huuhtele kukkakaali ja pilko nuput ja varsiosa pienemmäksi. Pyöräytä kukkakaalipalat parissa ruokalusikallisessa ruokaöljyä ja levitä ne tasaisesti uunipannulle. Paahda kukkakaaleja 200-asteisessa uunissa 25-30-minuuttia, eli kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Laita noin viidennes kukkakaalista sivuun koristelua varten ja käytä loput sosekeittoon.

Hienonna sipuli ja kuullota sipulisilppua kattilassa (ruokaöljyssä) muutama minuutti. Lisää kattilaan tämän jälkeen currytahna, hienoksi raasteeksi raastettu sitruunankuori, sitruunamehu sekä valkoviini. Keitä sekoitellen, kunnes suurin osa viinistä on haihtunut. Lisää kattilaan kukkakaalit, kasvisliemi sekä kookosmaito ja keitä noin 15 minuuttia. Lisää keiton joukkoon tämän jälkeen riisiviinietikka ja soseuta keitto sauva- tai tehosekoitinta käyttäen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Jaa keitto lautasille ja nostele keiton päälle loput paahdetut kukkakaalit. Hienonna koristeeksi myös muutama basilikanlehti sekä kevätsipulia ja ripottele pinnalle halutessasi myös muutama viipale chiliä.



Reseptin alkuperä: Resepti on otettu täältä.

6 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen resepti. Kukkakaalien paahtaminen tuo varmaan kivan maun keittoon.

    VastaaPoista
  2. Juu, tuolla paahtamisella sai kyllä kukkakaalista irti lisää makua. Pitää joskus kokeilla ihan peruskukkakaalikeittoakin paahdetusta kukkakaalista.

    VastaaPoista
  3. OI ihanuutta,tuossa on makuja just mun makuun;D

    VastaaPoista
  4. Kiitos Jael, tuli kyllä ihan maukasta soppaa. :)

    VastaaPoista
  5. Kukkakaali on kyllä loistava keittoaines, ja tässä on vielä oikein kivat mausteetkin!

    VastaaPoista
  6. :) Kukkakaalikeitossa on vielä se hauska puoli, että se tuntuu uppoavan kummasti myös ihmisiin, jotka eivät pidä keitetystä kukkakaalista. ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...