sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Kikherne-fetasalaatti

Vaikka en lähtökohtaisesti aivan hirveästi perustakaan kikherneistä, tämä salaatti vei kyllä kielen mennessään. Salaatti saa raikkautta yrttiöljystä sekä limestä, hieman makeutta omenasta ja mukavaa rasvaisuutta avokadosta sekä suolaisesta fetasta.


Ainekset (4-6:lle)
  • 350 g liotettuja ja keitettyjä kikherneitä
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 omena
  • ~0,5 dl yrttiöljyä
  • 1 lime
  • ~0,5 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 avokadoa
  • 100 g fetajuustoa
  • ~0,5 dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
  • ~2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

Huuhtele, liota ja keitä kikherneet pakkauksen ohjeen mukaan (liotusaika kylmässä vedessä noin 8 tuntia tai yön yli, keittoaika noin 1 tunti). Kaupoista saa myös valmiiksi keitettyjä ja suoraan käyttövalmiita kikherneitä, joiden kanssa hommasta pääsee helpommalla (ravintosisältö näissä on tosin hieman heikompi verrattuna kuivattuihin kikherneisiin).

Valmista yrttiöljy. Hienonna punasipuli ja pilko omena pieniksi kuutioiksi. Laita sipulisilppu, omenakuutiot sekä kikherneet kulhoon ja sekoita joukkoon yrttiöljy. Purista päälle vielä puolikkaan limen mehu, mausta suolalla sekä mustapippurilla ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään muutama tunti, mieluiten yön yli.

Poista avokadoista siemenet, kuori ne ja pilko malto pieniksi kuutioiksi. Purista toinen limenpuolisko avokadopalasten joukkoon tummumisen estämiseksi. Hienonna yrtit ja sekoita ne avokadopalasten kanssa kikherneiden joukkoon. Asettele salaatti lautaselle ja murustele päälle fetajuustoa.



Reseptin alkuperä: Tähän salaattiin ei ollut mitään erityistä reseptiä, heittelin joukkoon kaikenlaista mitä sattui kaapista löytymään. Samantapaisia reseptejä näyttää eri blogeista löytyvän lukuisia, esimerkiksi "Makuja kotoa"- ja "Appelsiineja ja hunajaa"-blogeissa kikherneet maustettiin sitruunalla. "Chocochili"- ja "Myötätuulessa"-blogien resepteissä kikherneet saivat seurakseen myös avokadon.
 
Salaatti maistuu maukkaalta myös maidottomana ja vegaanina, ilman fetajuustoa siis.

2 kommenttia:

  1. Mahtavan raikkaan-mutta-ruokaisan- näköinen salaatti!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Daniela. :) Ryhdyin alunperin tekemään lisukesalaattia mutta lopputuloksesta tuli tosiaan aika ruokaisa, menisi ihan hyvin pääruokanakin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...