keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Rouskusalaatti

Itse kerätyistä rouskuista valmistuu maukas sienisalaatti.


Ainekset
  • ~300g ryöpättyjä rouskuja (esimerkiksi haapa-, karva- ja kangasrouskuja)
  • 1 pieni punasipuli
  • 150 g ranskankermaa
  • 3 rkl smetanaa
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 0,5 tl suolaa (tai oman maun mukaan)
  • hieman mustapippuria myllystä
  • (1-2 tl sokeria)
  • 1-2 rkl silputtua persiljaa
  • 1-2 rkl silputtua ruohosipulia

Jos käytät suolasieniä, liota niistä liika suola pois. Kuori punasipuli ja pilko se sekä sienet pieniksi kuutioiksi. Jos et pidä vahvasta sipulin mausta, saat sipulista miedompaa marinoimalla sitä hetken hienoisesti viinietikalla maustetussa vedessä. Sekoita kaikki sienisalaatin ainekset keskenään (sokeri ei ole aivan välttämätön, jos ruokavalio ei sitä salli) ja anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.


Reseptin alkuperä: ei lähdettä, "peruskamaa".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...