keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Inkivääripannacotta

Kermainen pannacotta on erittäin helppotekoinen jälkiruoka, josta voi eri tavoin maustamalla varioida vaikka minkälaisia versiota. Tässä ohjeessa lisäpotkua tuo tuore inkivääri.


Ainekset (4 annosta)
  • 3 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl sokeria
  • vaniljatanko
  • ~1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Raaputa joukkoon vaniljatangon siemenet (lisää joukkoon myös itse tanko) sekä raastettu inkivääri. Kiehauta seos ja lisää joukkoon liivatteet. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä hetki. Poista vaniljatanko ja kaada seos annosastioihin. Anna pannacottien hyytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.


Reseptin alkuperä: Dansukkerin "It's time for dessert!"-reseptivihkonen (alkuperäisessä ohjeessa käytettiin tosin liivatteen sijaan hyytelösokeria).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...