Perunamuusi on hyvää arkiruokaa (vaikkakin muusissa on huomattavasti vähemmän C-vitamiinia esimerkiksi kuoriperunoihin verrattuna). Ranskalaisesta keittiöstä peräisin olevat duchesseperunat ovat käytännössä perunamuusia pursotettuna pieniin kekoihin ja paahdettuna uunissa. Voihan muusin niinkin silloin tällöin tarjoilla, ihan vaikka vaan vaihtelun vuoksi...
Perunamuusi
- ~700 g (mielellään jauhoisia) perunoita
- 1 tl suolaa
- 25 g voita
- 1-1,5 dl maitoa tai kermamaitoseosta
- (mausteita maun mukaan: ripaus suolaa, musta- tai valkopippuria, muskottipähkinää, yrttejä, valkosipulia jne.)
- (duchesseperunoihin lisäksi: 1 kananmunan keltuainen)
Duchesseperunat
(~16 kpl)Valmista ensin perunamuusi yllä mainitulla tavalla (mausta muusi esimerkiksi valkopippurilla ja muskottipähkinällä). Lisää muusin joukkoon 1 kananmunan keltuainen. Lusikoi muusi tämän jälkeen pursotinpussiin ja pursota suurella tähtityllalla leivinpaperin päälle pieniä kekoja. Paahda duchesseperunoita 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes ne saaavat hieman väriä.
Reseptin alkuperä: Perunamuusi nyt on aika "perussettiä", ei mitään erityistä lähdettä tälle ohjeelle. Duchesseperunoita olen ensimmäistä kertaa valmistanut Maku-lehden (5/2012) reseptillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti