Blinikausi on käynnissä ravintoloissa erityisesti tammikuussa, mutta näitä herkkuja voi kyllä mielestäni napostella ympäri vuoden. Blineistä voi paistaa pieniä lettusia tai suurempia kuohkeita lettuja. Itse tykkään käyttää blineissä sekä tattari- että vehnäjauhoja, gluteenittoman version saa helposti käyttämällä pelkästään tattaria.
Ainekset (~10 isompaa tai parisenkymmentä pienempää bliniä)
- 4 dl kermaviiliä
- 20 g tuorehiivaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl tattarijauhoja
- 1 tl sokeria
- 1,5 dl kuumaa maitoa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sulatettua voita
- 1 kananmuna
Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi,
liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon jauhot sekä sokeri. Kohota taikinaa parisen tuntia huoneenlämmössä. Sekoita taikinaan tämän jälkeen kuuma maito, suola, voisula sekä kananmunan keltuainen. Vatkaa kananmunan valkuainen vaahdoksi ja kääntele se taikinan joukkoon juuri ennen blinien paistamista. Paista taikinasta blini- tai ohukaspannulla rasvassa miedohkolla lämmöllä kullanruskeita blinejä.
Perinteisintä lienee tarjoilla blinit smetanan, mädin ja punasipulin kera. Blinien kanssa voi tarjota paljon muutakin, esimerkiksi savustettua tai graavattua kalaa, sienisalaattia, poroa, suolakurkkuja, kananmunaa, punajuurta jne. Vain mielikuvitus on rajana.
Reseptin alkuperä: Tattarijauhopussista
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti