sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Poronkäristys

Poronkäristys on rehellistä kotiruokaa parhaimmillaan.


Ainekset (4:lle)
  • ~500 g poronkäristyslihaa
  • ~120 g pekonia tai rasvaista sianlihaa
  • 1 rkl voita tai ruokaöljyä
  • 2 dl vettä tai olutta
  • ~1,5 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Jos käristysliha on jäässä, sulata sitä huoneenlämmössä sen verran, että lihapalat irtoilevat toisistaan. Viipaloi pekoni ja paista sitä kuumassa rasvassa padassa, kunnes rasva sulaa. Lisää joukkoon käristyslihat ja ota niihin hieman väriä. Jos haluat oikein hifistellä, paista pieni osa käristyslihoista ihan kunnolla ruskeaksi (saat näin käristykseen hyvin lisää makua). Lisää lihan joukkoon tämän jälkeen neste sekä mausteet ja hauduttele kannen alla hiljaisella lämmöllä tai uunissa uunipadassa (noin 130-150 asteessa) 30-60 minuuttia.

Tarjoile poronkäristys esimerkiksi puikulaperunamuusin, puolukoiden sekä paistetun (puna)sipulin kera.


Reseptin alkuperä: WSOY:n "Hyvä kokki"-kirjan resepti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...