sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Raparperi-mansikkamehu

Raparperista saa keiteltyä aivan loistavaa kesämehua. Itse heitän raparperimehun joukkoon yleensä myös hieman mansikoita, sillä niistä saa maun lisäksi mehuun myös todella nätin punaisen värin.


Ainekset (reilu 2 litraa valmista mehua)
  • 1 kg raparperia
  • 250 g mansikoita
  • 1,5 l vettä
  • 3 dl sokeria (tai oman maun mukaan)
  • 1 sitruunan mehu

Puhdista raparperinvarret ja pilko ne noin sentin palasiksi. Laita raparperit, mansikat ja vesi suureen kattilaan ja keitä mehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Älä anna mehun kiehua kovasti kuplien, jotta se ei sakene liikaa. 

Siivilöi mehu ja laita se takaisin kattilaan. Sekoita mehun joukkoon sokeri sekä puristettu sitruunamehu ja keitä vielä noin 5 minuuttia. Anna mehun jäähtyä ja pullota se puhtaisiin pulloihin. Säilytä kylmässä.


Reseptin alkuperä: Mittasuhteiltaan hieman muokattu versio "Leila leipoo" -televisiosarjan reseptistä.

6 kommenttia:

  1. Voi miten upean väristä!! Ja varmasti mehukasta :)

    VastaaPoista
  2. Mansikka antaa kyllä tosiaan tosi kivan punaisen värin juomaan, näyttää jopa vähän keinoteollisen värikkäältä vaikkei sitä olekaan.

    VastaaPoista
  3. Tuli jano pelkästään kuvan katsomisesta. Anoppi tekee ihanaa raparperimehua johon onnistui saamaan kauniin punaisen värin kuulema laittamalla joukkoon punaisimpien raparperien kuoret keittovaiheessa.

    VastaaPoista
  4. Hei tuossahan voisikin olla ideaa, kiitos kovasti tiedosta. Minäkin käytin raparperit kuorineen, tosin ne taisivat olla pääsääntöisesti vihreitä (ehkä muutama punertavakin oli joukossa). Pitääpä kokeilla ensi kerralla löytää oikein punaisia raparperejä ja kokeilla josko tuon värin saisi tosiaan aikaan ilman mansikoitakin.

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköistä! Kauanko tuo suunnilleen säilyy jääkaapissa? :)

    VastaaPoista
  6. Tämä mehu on sen verran hyvää, että se katoaa jääkaapista suhteellisen nopeasti. ;) Ei vaan, itse olen juonut vajaa viikon vanhaa mehua jääkaapista, eikä se ole ainakaan siinä ajassa vielä miksikään muuttunut. Isommat mehuerät olen yleensä pakastanut (tai umpioinut lasipulloihin) pidempää säilytystä varten. Myös mehuun lisätyn sokerin määrä vaikuttaa säilymisaikaan. Tarkkaa virallista ohjetta en osaa valitettavasti sanoa, meillä kun tämä mehu kuluu suhteellisen nopeaa keittämisen jälkeen. ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...