sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Poropitat

Tänä cityjuhannuksena ruokateemana oli pakastimesta löytyvien varastojen läpikäynti ja hyödyntäminen. Hyötykäyttöön pääsi mm. paketti poron jauhelihaa, josta syntyi juhannusillalliseksi lappihenkisiä porotäytteisiä pitaleipiä. Voi sanoa, että nälkä kyllä lähti.


Ainekset (4:lle)

 

Poropihvit

  • 500-600 g poron jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 0,5 dl kermaviiliä
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 rkl kuivattua timjamia
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi esimerkiksi

Leivo pitaleivät, jos niitä ei löydy valmiina. Valmista tarvittaessa myös muut salaatit ja soosit, itse tarjosin pitaleipien täytteenä tällä kertaa perinteistä coleslawta sekä puolukkaketsuppia.

Valmista poropihvit. Laita kermaviili, korppujauhot, kananmuna sekä mausteet kulhoon. Kuori ja hienonna joukkoon sipuli ja lisää vielä poron jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile siitä kostutetuin käsin 4 isoa tai 8 pienempää pihviä. Grillaa pihvit kypsiksi tai kypsennä niitä 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuutin ajan.

Halkaise pitaleivät ja tarjoile niiden täytteenä salaattia, coleslawta, poropihvejä, puolukkaketsuppia sekä palasiksi pilkottua leipäjuustoa.


Reseptin alkuperä: Ei mitään erityistä lähdettä.

2 kommenttia:

  1. Nam, tuo leipäjuusto pitaleivän sisällä kruunaa kaiken! :) Puolukkaketsuppikin vaikuttaa mielenkiintoiselta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Nanne. :) Leipäjuusto on minustakin herkullista, menee helposti pitaleivän välissä tai ilman. ;) Pitäisi kokeilla joskus tehdä sitäkin itse, saisikohan siitä syötävää..? Puolukkaketsuppikin oli minusta hyvää, söin sitä jussina myös ihan grillimakkaran kanssa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...