sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Pitaleivät

Hyväksi todettu pitaleipäresepti on aina hyvä olla takataskussa, sillä pitaleivistä saa maistuvien liha- ja kasvistäytteiden kanssa näppärää ja kauppansa tekevää tarjottavaa vaikka illanistujaisiin ja grillijuhliin. Leivät voi paistaa valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja vain lämmittää ennen herkkuhetkeä. Pitaleivät voi tarvittaessa myös pakastaa.


Ainekset (4-6 kpl)
  • 1,5 dl vettä
  • 12 g tuorehiivaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 rkl ruokaöljyä
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 2,5 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva sen joukkoon. Lisää joukkoon suola sekä öljy ja sekoita jauhot taikinan joukkoon vähitellen. Alusta taikina kimmoisaksi ja kohota liinan alla noin 20 minuuttia.

Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla ja ripottele sen päälle jauhoja. Jaa taikina tasakokoisiksi palasiksi ja kauli taikinapalat ohuiksi pyöreiksi pitaleiviksi. Nosta pitaleivät pellille ja kohota liinan alla vielä noin puoli tuntia.

Paista pitaleipiä 275-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Pitaleivät kohoavat uunissa kuplamaisiksi, jolloin ne on helppo halkaista ja täyttää (leipiä ei siis missään nimessä saa pistellä ennen paistoa).


Reseptin alkuperä: "Maku"-lehti (05/2005). Korvasin osan alkuperäisen reseptin hienoista vehnäjauhoista hieman karkeammilla, jotta sain pitaleivistä hiukkasen kuitupitoisempia.

2 kommenttia:

  1. Kokeilin näitä ja tykkäsin todella paljon! Olivat helppoja tehdä ja herkullisen makuisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että tykkäsit. :) Herkullisen näköistä se sinun nyhtöpossutäyte.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...