Pakastimeni syövereistä löytyi näin keskikesälläkin vielä useita pussukoita viime syksynä keräämiäni metsäsieniä. Sienistä syntyikin juhannuspäivän suolapalaksi pieniä rahkavoitaikinaan leivottuja sienipasteijoita.
Ainekset (~25 pientä pasteijaa)
- 250 g huoneenlämpöistä voita
- 250 g maitorahkaa
- 1 dl grahamjauhoja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- Voiteluun: 1 kananmuna
- 500 g puhdistettuja ja käsiteltyjä metsäsieniä (itsellä käytössä tällä kertaa enimmäkseen punikkitatteja sekä pieni määrä kangasrouskuja)
- 1 iso punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl ruokaöljyä
- 1 rkl voita
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 0,5 pienen sitruunan mehu
- 0,5-1 rkl vihreää pestoa
- 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmista taikina. Sekoita ensin huoneenlämpöinen voi ja rahka tasaiseksi massaksi.
Sekoita sitten jauhot, suola sekä sokeri keskenään ja lisää sitten vähitellen rahka-voiseokseen. Sekoita
taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa liikaa. Kääri rahkavoitaikina talouskelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
Valmista täyte. Kuori sipuli sekä valkosipulikynnet ja hienonna ne sekä sienet pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita sekä sieniä keskikuumassa paistinpannussa öljy-voiseoksessa noin 5 minuuttia. Sulata joukkoon tämän jälkeen tuorejuusto ja mausta täyte sitruunamehulla, pestolla, timjamilla, suolalla sekä pippurilla. Anna täytteen jäähtyä hieman.
Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 2-3 mm paksuiseksi levyksi ja ota levystä ympyrän muotoisia palasia 10-12 cm halkaisijan rengasmuotilla (tai leikkaa taikina neliöiksi, jos teet kolmion muotoisia pasteijoita). Nosta jokaisen taikinapalan keskelle noin 1,5-2 ruokalusikallista sienitäytettä ja sulje pasteijat puoliympyrän (tai kolmion) muotoisiksi. Nipistä reunat tiiviisti, sillä pasteijoilla on taipumusta aueta paistettaessa. Itse koristelin pasteijat vielä pienillä taikinakoristeilla. Nosta pasteijat jauhotetulle leivinpellille, voitele kananmunalla ja pistele vielä haarukalla muutama höyryaukko pasteijoiden pintaan.
Paista pasteijoita 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kohonneet ja saaneet pintaansa kauniin kullanruskean värin.
Reseptin alkuperä: Pasteijoiden rahkavoitaikina on alunperin "Glorian Ruoka & Viini" -lehden kaalipiirakkataikinasta mukailtu versio.
Hieno resepti! Itsekin yritän vielä tyhjentää viime syksyn satoa...
VastaaPoistaItse tehty taikina on niiin paljon parempi kuin kaupan, mutta valitetavan harvoin jaksan sitä siltikään tehdä...
Kiitos ulla. :) Meinaa vähän jo stressi tulla, että ehtiikö sitä käyttää kaikki säilötyt sienet (vielä olisi kuivattujakin sieniä iso purkki jäljellä), miten tässä näin pääsikin käymään...
VastaaPoista