Tästä viikonloppuherkusta löytyy sekä suolaista että makeaa samassa paketissa. Pieni määrä sitruunankuorta piristää juustoista makua, ja valkosipuli antaa hieman lisäpotkua. Mitään terveysruokaa tämä pizza ei todellakaan ole, mutta maku on kyllä erittäin koukuttava.
Ainekset (pikkunaposteltavaksi ~4-6:lle)
- 1,5 dl kädenlämpöistä vettä
- ~8 g tuorehiivaa
- ripaus suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 rkl oliiviöljyä
- ~3-3,5 dl vehnäjauhoja
- ~150 g valkohomejuustoa tai vuohenjuustoa
- 1 päärynä
- ~1 rkl (juoksevaa) hunajaa
- ~1 rkl pinjansiemeniä
- ~1 rkl tuoretta timjamia
- ~3 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- ~1 rkl sitruunan kuorta raastettuna
- ~0,5 rkl hienonnettua rosmariinia
- ripaus sormisuolaa
- hieman mustapippuria myllystä
Tee taikina: Sekoita hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon oliiviöljy sekä vehnäjauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi (noin 10 minuutin ajan). Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, eli noin 45 minuuttia.
Lämmitä uuni 250-asteiseksi. Kauli taikinasta leivinpaperin päälle pizzapohja. Viipaloi juusto ja päärynä ohuiksi viipaleiksi ja lado juustoviipaleet harvakseltaan pizzapohja päälle. Asettele päärynäviipaleet juustoviipaleiden päälle ja pirskottele päälle vielä hunajaa sekä pinjansiemeniä. Paista pizzaa uunissa noin 10-15 minuuttia.
Valmista
pizzan paistuessa rosmariiniöljy: Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita
se raastetun sitruunankuoren, hienonnetun rosmariinin, suolan sekä
pippurin kera oliiviöljyn joukkoon.
Ripottele paistetun pizzan pinnalle hieman tuoretta timjamia sekä rosmariiniöljyä.
Reseptin alkuperä: "Lantliv Mat & Vin" (1/2014). Valmistin alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna hieman ohuemman pizzapohjan.
Voi miten kaunis pizza! Ja täytteetkin kuulostaa hyvin yhteen sopiville :) Oikein luksuspizza, voisi tehdä joskus viinilasillisen seuraksi.
VastaaPoistaKiitos Heidi. Viinilasi sopisi kyllä tosi hyvin tuohon kylkeen.
VastaaPoistaVau, todella herkullisen kuulloiset täytteet, ja lisäksi pitsa on vielä kovin kauniskin! Tällaista olisi kyllä vaikea vastustaa.
VastaaPoistaSopi kyllä hyvin yhteen nuo maut, hotkaisin lähes koko pizzan yhdessä illassa. :)
VastaaPoistaNäyttääpä hyvältä! Lantliv Mat&Vin on muuten erityisen inspiroiva lehti :)
VastaaPoistaKiitos Mari! Juu, siitä on pikkuhiljaa kehittymässä yksi suosikkiruokalehdistäni, tosi hyviä reseptejä ja kauniita kuvia. :)
VastaaPoistaMä olen kerran Venezuelassa syönyt tuollaista pizzaa,joka muuten oli yksi parhain koskaan syömistäni pizzoista.Päärynät sopivat ihanastai pizzan päälle,(samoin kuin viikunat)
VastaaPoistaItselle hedelmät pizzassa olivat pitkään suuri kummastus, mutta pikkuhiljaa olen ymmärtänyt että ne sopivat tosiaan pizzaan kuin nenä päähän. Tämä ei näin järjellä ajateltuna kyllä yhtään ihmetytä, sopivathan ne juustojen kanssa tosi hyvin ihan ilman sitä pizzapohjaakin.
VastaaPoista