sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Aasialainen coleslaw

Tämä aasialaissävytteinen coleslaw saa pirteää väriä punakaalista.


Ainekset (~6:lle)
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl miriniä (japanilaista riisiviiniä)
  • 1 limen mehu
  • 0,5 rkl ruokosokeria
  • 0,5 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 punasipuli
  • ~400 g punakaalia
  • 1 porkkana
  • 1 punainen paprika
  • 1 kevätsipulin varsi
  • 0,5 dl cashewpähkinöitä
  • ~1,5 dl majoneesia
  • ~100 g ranskankermaa
  • ~ 0,5 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria myllystä
  • 1 dl tuoreita mintunlehtiä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Sekoita seesamiöljy, mirin, limen mehu, ruokosokeri sekä inkivääriraaste keskenään suuressa kulhossa. Pilko punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja laita se maustumaan hetkeksi kulhoon. Viipaloi punakaali, porkkana, paprika sekä kevätsipuli ohuiksi suikaleiksi (veitsellä tai mandoliinia käyttäen) ja laita ne kulhoon sipuleiden joukkoon. Rouhi cashewpähkinöitä hieman pienemmiksi ja lisää ne salaatin joukkoon. Sekoittele kaalisalaatti käsin ja anna sen maustua jääkaapissa hetki. 

Sekoita majoneesi (voit valmistaa majoneesin helposti itse tai käyttää valmista) ja ranskankerma keskenään ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoittele majoneesiseos kaalisalaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. Lisää salaatin joukkoon lopuksi myös tuoreet mintunlehdet sekä seesaminsiemenet.



Reseptin alkuperä: Lievä muokkaus "Mat magasinet - Julspecial / 2012"-lehden reseptistä.

5 kommenttia:

  1. No justiinsa! Tätä coleslawta on siis tehnyt yksi jos toinenkin viime aikoina! :-)

    VastaaPoista
  2. Juu, näyttää noita aasialaishenkisiä coleslaw-reseptejä putkahtelevan pinnalle joka suunnasta. :) Mutta ihan syystäkin kyllä, tulee kyllä maukasta salaattia helpolla ja onhan se kiva aina välillä vähän tuunata noita perusreseptejä.

    VastaaPoista
  3. Nam! Pidän ihan perus coleslaw'stakin, mutta tässä on kerrassaan ihanat maut! :)

    VastaaPoista
  4. :) Hyvin kyllä kävi yksiin tuo "seesami & inkivääri & lime & minttu"-kombo kaalin kanssa. Vois joskus kokeilla vielä ilman majoa, jos tekisi samantapaisen mutta vähän mausteisemman ei-niin-coleslaw-tyyppisen version...

    VastaaPoista
  5. Korvasin miriniviinin inkivääri ja lemonteellä. Hieman valkoviinietikkaa mukaan.Punakaalin taasen korvasin varhaiskaalilla. Mintun jätin kokonaan pois koska sitä ei ollut kaupassa. Kiitos inspiraatiosta.👍

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...