sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Tomaattisalsakastike

Tämä "chunky" salsakastike sopii hyvin tortilloihin, tacoihin, nachoihin ym. Sen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ennen herkuttelupäivää.


Ainekset
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 300 g tomaattimurskaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 punainen chilipalko (tai maun mukaan)
  • 2 tomaattia
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää kattilaan tomaattimurska. Poista paprikasta siemenet ja pilko se, chili sekä tomaatti pienehköiksi kuutioiksi. Lisää kasvikset kattilaan tomaattimurskan joukkoon. Mausta salsakastike punaviinietikalla, sokerilla, suolalla sekä mustapippurilla. Annan kastikkeen hautua hiljaisella lämmöllä noin 40-60 minuuttia. Tarkista maku. Anna salsan jäähtyä ja lisää lopuksi joukkoon hienonnettu korianteri.


Reseptin alkuperä: Ei mitään erityistä lähdettä, Rommirusinan oma viritelmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...