Nämä taateleilla makeutetut muffinssit sopivat hyvin esimerkiksi ystävänpäiväleivoksiksi hieman ruokarajoitteisemmillekin ystäville, sillä ne ovat gluteenittomia eikä niihin ole lisätty sokeria (taateleiden lisäksi). Makeutta ja mehevyyttä ei näistä leivonnaisista silti puutu. Samalla taikinareseptillä saa loihdittua muuten myös mainion täytekakkupohjan.
Ainekset (16 muffinssia)
- 250 g kuivattuja (siemenettömiä) taateleita
- 160 g voita
- 0,5 tl jauhettua kardemummaa
- 3 kananmunaa
- 2,5 dl mantelijauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 16 kpl muffinssivuokia
- ~1,5 dl (kotimaisia) vadelmia
- 0,5 banaani
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- (1 rkl hunajaa)
- 0,5 dl kuohukermaa
- kuivattuja karpaloita
- kookoslastuja
- mantelirouhetta
Keitä taateleita hetki vähäisessä (~0,5 dl) vesimäärässä, jotta ne pehmenevät hieman. Sulata joukkoon voi. Soseuta taatelivoiseos tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon jauhettu kardemumma, kananmunat sekä näiden jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa seos muffinssivuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä.
Valmista päällyste. Jos käytät pakastettuja ja sulatettuja vadelmia, valuta niistä ensin nestettä hieman vähemmäksi. Soseuta vadelmat sekä banaani sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi ja sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti. Jos seos maistuu liian kirpeältä (ja ruokavalio sen sallii), voi sitä lisämakeuttaa hieman hunajalla. Vispaa kuohukerma ja kääntele se vadelmajogurttiseosken joukkoon. Lusikoi seosta muffinssien päälle näteiksi keoiksi ja koristele muffinssit kuivatuilla karpaloilla, kookoslastuilla sekä pienellä määrällä mantelirouhetta.
Tällä taikinaohjeella leivotun kakkupohjan paistoaika on noin 45-60 minuuttia uunista ja kakkuvuoan mallista riippuen.
Reseptin alkuperä: Olen saanut taikinaohjeen, joka on siis alunperin kakkutaikinaresepti, ystävältäni. Päällysteet ja koristelut valmistuivat "fiiliksen mukaan" ilman sen kummempaa reseptiä.
Jopas kuulostavat ja näyttävät herkullisilta! Sait juuri yhden uuden lukijan blogiisi. :)
VastaaPoistaOi kiitos Nanne! :) Liekö tuo voin ja mantelin rasvaisuus mikä tekee noista mukavan pehmeitä ja maistuvia.
VastaaPoistaVoi, voi kun on hienot kuvat! Näyttää superherkulliselta!
VastaaPoistaKiitos Ulla. :) Pikkuhiljaa alkaa tuo kameran käyttökin helpottua. Tajusin esim aika vastikään, että sen kapineen voi kääntää 90 astetta eikä aina tarvitse kuvata "vaakasuoraan"...
VastaaPoistaVoi jee mitä hienoja, gluteenittomia muffinsseja! Ihanan kuulloiset maut! Yleensä taatelit ovat minulle vähän liian makeita, mutta tässä ne kuullostavat toimivat ja vadelmat piristävät niidenkin makua varmaan kivasti. Pistän reseptin mieleen! :)
VastaaPoistaTuosta taikinasta tulee kyllä tuolla reseptin taatelimäärällä aika makea. Jos ei makeasta erityisemmin perusta, niin tuota taatelimäärää voi varmasti hieman vähentääkin.
VastaaPoistaOkei, hyvä vinkki - minun suuni onkin kehittynyt aika makeaherkäksi. Makeus on kiva sellaisena että muut maut erottuvat ja korostuvat, mutta sitten kun ensimmäinen mieleen tuleva asia on makeus, niin ei ole enää minun juttuni. :D
VastaaPoistaYmmärrän hyvin. :) Itsekin totutin jossain vaiheessa itseni hieman vähemmän makealle ruokavaliolle, ja aika pian useat entiset suosikkiherkut alkoivat maistua aivan liian makeilta. Nykyään makeahammastani on tosin taas ajoittain alkanut kolottaa enemmänkin.
VastaaPoista