Olen valmistanut ankanrintaa aiemmin pari kertaa suhteellisen huonolla menestyksellä, harjoituksen puutetta ilmeisesti. Tänään päätin pitkästä aikaa harjoitella ankan valmistusta. Maustoin rintafileet aasialaissävytteisellä seesamimarinadilla ja valmistin niiden seuraksi "purpleja" punakaalinuudeleita (sekä pienen salaatin). Ankasta tuli kerrankin mehevää ja mainion makuista, ja muutenkin kombo toimi mielestäni hyvin.
Ainekset (4:lle)
- 2 ankanrintaa
- ~1 tl suolaa
- ~1 rkl hunajaa
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 3 rkl soijakastiketta
- 3 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl miriniä (japanilaista riisiviiniä)
- 2 tl hunajaa
- 1 valkosipulinkynsi
- pieni pätkä tuoretta inkivääriä
- 1 punasipuli
- ~250 g punakaalia
- 0,5 chilipalko
- ~50 g parsakaalia
- ripaus suolaa
- ~120 g riisinuudeleita
- ~ 1 l kanalientä
- 1 tl inkivääritahnaa tai tuoretta inkivääriä raastettuna
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl miriniä
Valmista marinadi: Hienonna valkosipulinkynsi, raasta inkivääri ja sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Viillä ankanrintojen rasvapuolelle veitsellä "ruudukkokuvio" mutta älä kuitenkaan leikkaa lihaan asti. Hiero marinadi ankanrintojen pintaan ja laita lihat muovipussiin marinadiseoksen kanssa. Anna lihojen maustua jääkaapissa muutama tunti tai mieluiten yön yli.
Laita rintafileet kylmälle paistinpannulle rasvapuoli alaspäin. Lämmitä paistinpannu (älä kuitenkaan liian kuumaksi) ja anna ankanrintojen paistua omassa rasvassaan noin 5-8 minuuttia. Käännä rintafileet ja jatka paistamista vielä noin 3 minuuttia. Suolaa ankanrinnat, nosta ne uunivuokaan ja kaada mukaan myös mahdollisesti ylijäänyt marinadi. Säästä rintafileistä pannuun sulanut ankanrasva nuudeleita varten. Paista ankanrintoja ~125-asteisessa uunissa, kunnes fileiden sisälämpötila on noin 54 astetta (tällöin ankka jää vielä sisältä roseeksi). Sivele lihoja paistamisen loppuvaiheessa vielä hunajalle ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Anna rintafileiden vetäytyä paistamisen jälkeen noin 10 minuuttia. Viipaloi fileet tämän jälkeen tarjolle.
Ankan kypsyessä valmista nuudelit. Viipaloi punasipuli, punakaali sekä chili ohuiksi suikaleiksi ja paloittele myös parsakaali. Kiehauta kanaliemi kattilassa ja lisää sen joukkoon inkivääritahna, soijakastike sekä mirin. Keitä riisinuudelit liemessä pakkauksen ohjeen mukaan (noin 3 minuuttia). Wokkaa pilkotut kasvikset nopeasti ankanrasvassa ja mausta ne suolalla. Lisää joukkoon keitetyt nuudelit. Nostele nuudelit tarjoiluastioihin ja kaada lientä päälle.
Reseptin alkuperä: Ankkaan hain inspiraatiota esimerkiksi täältä ja täältä. Muuten annos on Rommirusinan oma "viritelmä".
(Ankan voi valmistaa vhh-yhteensopivana jättäen siitä tarvittaessa hunajankin pois.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti