tiistai 3. maaliskuuta 2015

Paprika-mantelidippi

Pyöräytin viime viikonloppuna hyvinkin kelpoa tahnamaista dippikastiketta paahdetuista paprikoista, turkkilaisesta jogurtista sekä mantelijauheesta. Dippailutarkoituksen lisäksi tätä kastiketta oli kiva napostella myös leivänpäällisenä.


Ainekset
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 1 rkl tuoretta persiljaa
  • 1 tl hunajaa
  • 0,25 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria myllystä
  • hieman chilijauhetta (oman maun mukaan)
  • 1 dl mantelijauhetta

Paahda ensin paprikat. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pese paprikat, lohko ne puoliksi ja poista niiden sisältä siemenet sekä valkoiset osat. Laita paprikat uuniritilälle ulkopuoli ylöspäin ja nosta ne paistumaan uunin ylätasolle grillivastuksen alle. Aseta uunin alemmalle tasolle leivinpelti tai jokin muu suoja paprikoista tippuvaa nestettä varten. Paahda paprikoita uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kunnolla mustuneet. Laita paahtuneet paprikat kulhoon, peitä tiiviisti muovikelmulla ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia.

Kuori hieman jäähtyneet paprikat, valuta ja laita ne kulhoon. Kuori joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää kulhoon myös jogurtti, pinjansiemenet sekä persilja. Aja seos tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella ja mausta hunajalla, suolalla, mustapippurilla sekä chilillä. Kääntele mantelijauhe lopuksi dippikastikkeen joukkoon, peitä kulho kelmulla ja laita dippi jääkaappiin tekeytymään ainakin noin 30 minuutiksi (kastike jähmettyy ja paksuuntuu hieman tekeytymisen aikana).


Reseptin alkuperä: Ei mitään yhtä tiettyä lähdettä, hain inspiraatiota esimerkiksi täältä sekä "Kanapeet" -blogista.

7 kommenttia:

  1. Ihana kuva :) Vähän samanlaista dippiä on omassa keittiössänikin tehty joskus.Mulla ei ollut jugurttia mutta muistaakseni oli valkoviinietikkaa.

    VastaaPoista
  2. @Kirsi: Kiitos. :) Paprikat antoivat kyllä kivaa väriä (ja makua tottakai) dippiin.

    @Jael: Kiitos. :) Joo viinietikkaa voisi kyllä myös kokeilla tuohon.

    VastaaPoista
  3. Oi miten ihanan näköistä ja kuuloista. NAM! Ja tosiaan upea kuva. Kyllä näkee, että jaksat nähdä vaivaa kuviesi eteen. Wow.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Miia. :) Aika jännä huomata, että olen jopa hieman kiinnostunut tuosta valokuvaamisesta, en olisi kyllä itsestäni uskonut moista vielä puolitoista vuotta sitten.

    VastaaPoista
  5. Mun pitää kans paahtaa itte noi paprikat seuraavaksi ja kokeilla tota mantelijauhetta joukkoon. Sun kuvat on kyllä superhienoja! ☺

    VastaaPoista
  6. Kiitos Eija. :) Paprikoiden paahtaminen tuo niihin kyllä kivasti lisämakua. Mahtelijauheen määrällä voi puolestaan säätää kätevästi tuota kastikkeen/tahnan koostumusta...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...