lauantai 7. maaliskuuta 2015

Kermainen chilidippikastike

Tulipa tehtyä jokin aika sitten varsin maukasta chilillä maustettua dippikastiketta. Tämä kastike muistuttaa sipulilla höystettyä ja ranskankermalla "kevennettyä" versiota chilimajoneesista, ja uskoisinkin sen sopivan dippailutarkoituksen lisäksi mainiosti myös vaikka hampurilaisten tai täytettyjen leipien väliin.


Ainekset
  • 1-2 punaista chilipalkoa
  • 1 kevätsipulinvarsi
  • 1 pieni salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 150 g ranskankermaa
  • 0,75 dl majoneesia
  • 1-3 tl chilikastiketta (chipotle-kastiketta, srirachaa tms.)
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 limen mehu
  • 1 tl sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Hienonna chili(t), kevätsipuli ja kuoritut salottisipuli sekä valkosipulinkynsi ja laita ainekset pieneen kulhoon. Lisää kulhoon loput kastikeainekset ja sekoita. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa. Peitä kulho talouskelmulla ja laita dippikastike jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi ennen tarjoilua.


Reseptin alkuperä: Ei mitään erityistä lähdettä.

4 kommenttia:

  1. Meillä ei juuri sipsejä ja dippejä syödä, mutta miten se nyt yhtäkkiä tuli mieleen, että voisi illalla vähän niitä popsia??? Olisko tällä hyvältä tuntuvall dippikastikkeella osuutta asiaan... :)

    VastaaPoista
  2. Suhteellisen harvoin tulee minullakin syötyä sipsejä, mutta dippailen monesti kasvistikkuja kaiken maailman kastikkeisiin ja tahnoihin. Aina silloin tällöin tulee sipsejäkin rouskuteltua...

    VastaaPoista
  3. Tässä on dippi mun makuuni, aineksia katsellessani pystyn sen maun miltei maistamaan. Mä luulen, että tämä menee mulla hampurilaisen väliin tai johonkin vastaavaan käyttöön! ☺

    VastaaPoista
  4. Kiitos Eija kommentista. :) Joo tämä sopisi varmasti hyvin tosiaan hampurilaiskastikkeeksi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...