perjantai 1. elokuuta 2014

Vaniljakastike

Vanhan ajan klassinen vaniljakastike kruunaa kesäjälkiruoat ja -leivonnaiset.

Vinkki: Jos vaniljatankojen kanssa ährääminen tuntuu liian työläältä, luontaistuotekaupoissa on saatavilla myös aidoista vaniljatangoista jauhettua vaniljapulveria. Tuotetta myydään noin 10 gramman pienissä purkeissa.


Ainekset (~8:lle)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 1 dl sokeria

Mittaa kerma ja maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raaputa siitä siemenet seoksen joukkoon. Laita myös avattu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keittele sitä pari minuuttia miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen. Poista vaniljatanko ja anna seoksen jäähtyä.

Vatkaa keltuaiset sekä sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kerma-maitoseos vaahdon joukkoon vähitellen, samalla koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna sitä sekoittaen, kunnes kastike paksuuntuu. Älä päästä seosta kiehumaan tai se juoksettuu. Jäähdytä kastike ennen tarjoilua.



Reseptin alkuperä: Ohje on otettu täältä.

2 kommenttia:

  1. Tämä resepti pitääkin laittaa korvan taakse - itse tehty vaniljakastike on vaan niin hyvää!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...