keskiviikko 27. elokuuta 2014

Salaatti grillatulla melonilla, parmankinkulla ja buffalomozzarellalla

Tässäpä vielä yksi salaatti kuluneen kesän muistolle. Makea cantaloupemeloni sekä suolainen ilmakuivattu kinkku muodostavat jo sinänsä klassisen makuparin, ja nämä ainekset kohtaavatkin toisensa sekä mozzarellajuuston tässä maukkaassa salaatissa, johon meloni on tuotu grillin kautta. Itse pidän cantaloupemelonin kuoria sen verran nätteinä, että jätin ne annokseen "koristeeksi". Melonilohkoista voisi toki syöntiä helpottaakseen poistaa kuoret jo ennen niiden paistamista ja lisäämistä salaattiin. Koska salaatti itsessään koostuu suhteellisen pehmeistä raaka-aineista, sen kera kannattaa tarjota esimerkiksi rapeaksi paahdettua leipää.


Ainekset (6:lle)
  • 1 cantaloupemeloni
  • 1,5 rkl oliiviöljyä
  • 1 purkki tuoretta rucolaa
  • 1 purkki tammenlehtisalaattia
  • 0,5 dl tuoreita basilikanlehtiä
  • 0,25 sitruunan mehu
  • 160 g parmankinkkusiivuja
  • 250 g buffalomozzarellaa
  • 2 rkl vihreää pestoa
  • mustapippuria myllystä
  • sormisuolaa

Pese meloni, halkaise se puoliksi ja koverra siitä siemenet lusikalla. Leikkaa meloninpuolikkaat lohkoiksi. Kuumenna puolet oliiviöljystä grillissä tai parilapannulla ja paista melonilohkot kuumalla lämmöllä molemmin puolin, yhteensä noin 5-7 minuuttia.

Huuhtele ja kuivaa rucola, tammenlehtisalaatti sekä basilikanlehdet. Revi salaatteja tarvittaessa hieman pienemmiksi, pyöräytä ne lopussa oliiviöljyssä ja mausta sitruunamehulla. Nostele lehdet tarjoiluvadille tai annoslautasille ja asettele melonilohkot sekä parmankinkkusiivut kauniisti niiden päälle. Revi buffalomozzarella pieniksi paloiksi ja lisää palat salaatin joukkoon. Pirskottele salaatin päälle pestokastiketta ja mausta lopuksi mustapippurilla sekä ripauksella sormisuolaa.



Reseptin alkuperä: Ranskalaisesta "750g" (No 8 / 2014) -ruokalehdestä löytynyt ohje, jota on hieman muokattu salaattivalintojen, mittasuhteiden sekä maustamisen osalta.

3 kommenttia:

  1. Meloni ja parmankinkku ovat yksi lempiyhdistelmistäni, mutta enpä ollut keksinyt grillata melonia! Todella herkullisen kuulloinen salaatti. :)

    VastaaPoista
  2. Enpä olisi minäkään keksinyt grillata melonia. Yksi tuollainen lounaaksi, kiitos! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitokset kommenteista ssiiri ja Paula. :) Melonin grillausidis oli itsellekin tämän kesän uutuus, ananas ja nektariinit taitavat olla ainoita aiemmin grillailemiani hedelmiä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...